+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

Szőnyeg a konyhába? Hódít az új hullám

Rug&Roll
Rug&Roll
Szőnyeg a konyhába? Hódít az új hullám
Akárhogy is nézzük, manapság a konyha legalább annyira központi helyiség, mint a nappali. Az eltöltött órák számát tekintve itt talán összességében többet is tartózkodunk, mint a nappalink kényelmében. S, ha már ilyen sok időt töltünk itt, akkor miért is ne lehetne még meghittebbé és komfortosabbá tenni? Így vannak ezzel a lakás design véleményvezérei is, akik vallják: egy jól kiválasztott szőnyeg bizony ékes dísz és plusz kényelmi faktor lehet a konyhapult közelében. 

Bár sokak számára még igen idegen, hogy egy szőnyeget helyezzenek el a konyhába, elsősorban az ott történő munkafolyamatok és a sűrű szennyeződések miatt. Viszont egy megfelelően kiválasztott darab melegséget, eleganciát és akár üde színvilágot vihet ebbe a  helyiségbe is. Nem is beszélve arról, hogy lábunk alatt kényelmet és puhaságot érezhetünk akkor is, amikor egy nagy vasárnapi ebédhez készülve a fél napunkat akár ott töltjük. A Rug&Roll szőnyegek szennytaszító felületével és könnyű tisztíthatóságával pedig még plusz munkát sem gyártunk magunknak.

Vegyük hát sorba milyen előnyei vannak és milyen érvekkel dönthetünk egy konyhai Rug&Roll szőnyeg vásárlás mellett:

  • A konyha színét figyelembe véve dönthetünk élénk színű szőnyeg mellett akkor, ha esetleg fehér vagy letisztult színek és formák dominálnak;

Illetve semleges színeket ajánlunk abban az esetben, ha kicsit harsányabb vagy mintázott bútorok mellé szánjuk az új szőnyegünket. 

  • Választhatunk futószőnyeget az előkészítő pult vonalához elhelyezve, melyet akár kombinálhatunk párosával vagy állhat egymagában. Mivel könnyen tárolhatók szőnyegeink, így javasoljuk a különböző évszakokhoz illeszkedő darabok váltakoztatását. Így mindig picit megújíthatjuk a konyhai designt. 
  • A könnyű tiszthatóságról, kényelemről már fentebb írtunk, melyet kiegészítenénk azzal, hogy a konyhában elhelyezett szőnyeggel akár optikailag játszhatunk a térrel, hangulattal. 

Így válasszunk ki konyhai szőnyegünket!

Ha a fentiek szerint már eldöntöttük, hogy szeretnénk a konyhai megjelenést frissíteni egy újabb Rug&Roll szőnyeggel, akkor az alábbi 3 pont alapján válasszuk ki a tökéletes darabot. 

  1. Vizsgáljuk meg, hogy hideg vagy meleg árnyalatot szeretnénk alkalmazni a bútorokhoz illeszkedve.
  2. Vegyük figyelembe az évszak színeit is, illetve milyen hatást szeretnénk elérni (ünnepi, friss, meleg hangulat)
  3. Méretét tekintve fontos figyelembe vennünk, hogy melyik bútorhoz, milyen elhelyezéssel szeretnénk alkalmazni

Ha a fenti három szempontot szeretnéd digitális formában is megnézni, fordulj tanácsadóinkhoz, akik lehetőséget biztosítanak arra, hogy digitális látványtervezéssel megtekintsd terveidet.