+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

Asztalterítés felsőfokon

Rug&Roll
Rug&Roll
2021.07.31 07:43
Asztalterítés felsőfokon

Szinte már minden olyan alap információt átadtunk neked az lakberendezéssel és szövetekkel kapcsolatos tudástárból, ami ahhoz szükséges, hogy egyedi és remek hangulatú otthont alakíts ki magad és családod számára. Ideje hát, hogy egy szinttel feljebb lépjünk és tovább folytassuk a tájékozódást.

Jelen cikkünkben az asztalterítés mélységeiben invitálunk téged. 

Ha a lakás minden pontja szinte a legutolsó divat szerint berendezve, a szőnyeg is gondosan kiválasztva Rug&Roll legújabb darabjai közül. A nappali bútorok is áthúzásra kerültek múlt hónapban a legújabb kedvencünkkel, a vízzel tisztítható LIBERTO grafitszürke árnyalatával. Jöhetnek hát a vendégek és a nyáresti vacsorák. 

Ha szeretnénk igazán megadni a módját a vendégvárásnak, akkor ügyeljünk a terítés minden apró részletére. Ehhez az alábbi aranyszabály gyűjteményt állítottuk össze neked, amely segítségedre lehet a tökéletes asztalterítés során:

  • Megfelelő méretű asztal - vendégenként minimum 60 cm szélesség
  • Asztalterítő a kiegészítőkhöz hangolva - a tökéletes darabokat megtalálod a Rug&Roll webshopban
  • Fogásoknak megfelelő tányérok elhelyezése 
  • Evőeszközök helyes elhelyezése (villák a bal oldalon, kanalak és kések pedig a jobb oldalon, desszertes villa vagy kanál pedig a tányérok fölé kerülnek)
  • Szalvéták a bal oldalra kerülnek a villák alá;
  • Poharak a választéknak megfelelően (általános a boros- és vizes pohár - elhelyezésük: funkció szerint távolodnak a teríték középpontja fele)
  • Kiegészítők esetében ügyelj mindenképp arra, hogy a virágok és gyertyák ne legyenek illatosak, mert az ételről elvehetik a fókusz vagy esetleg rontják az összhatást. 

    Ha ezen fenti pontokat követed, akkor nem hibázhatsz a terítés során. A legfontosabb aranyszabály pedig: a terítés mindig alkalmazkodjon az alkalomhoz és az felszolgált ételek hangulatához.

asztalterítő választék