+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

Nyakunkon a tavasz és a jó idő, ideje nekiállni a terasz vagy az erkély csinosításának. Éppen ezért ebben a hónapban a bútorszövetek közül a legnagyobb kedvencünket, az UV álló kültéri bútorszöveteket választottuk, amelyek kiválóak a teraszra az ülőbútorok kárpitjaként, párnáknak vagy éppen függőágyak szövetének.

December havi kedvencünk a csodás vörös színárnyalatokban pompázó Boteh Ruby keleti perzsamintás szőnyegünk, amely méltán lehet ékes dísze az ünnepi hangulatban dekorált otthonoknak.

Minden hónapban részletesen bemutatunk nektek egy kedvenc darabunkat, amely méltán közkedvelt vásárlóink körében. November hónapban a kedvenc darabunk a csodás kék-arany színekben pompázó Gala keleti perzsamintás szőnyegünk, amely gyönyörű színeivel tökéletesen passzol a téli dekorációkkal csinosított otthonokba.

Minden hónapban részletesen bemutatunk nektek egy kedvenc darabunkat, amely méltán közkedvelt vásárlóink körében. Október havi kedvencünk a csodás szürke-sárga színekben készült Concrete Modern szőnyegünk, amely színeivel tökéletesen passzol az őszi hangulatú dekorációkkal csinosított otthonokba. 

 

Aligha akad olyan háziasszony, aki a szőnyegtisztítást kimondottan élvezetes házimunkának tartaná. Meglehetősen pepecselős és unalmas munka, nem beszélve a szőnyeg szárításáról és a portalanításáról. Ebben a cikkünkben adunk néhány tippet, hogyan tudod egyszerűen tisztántartani a Rug & Roll szőnyegeidet.

A műbőr és a textilbőr szövetek tisztántartása szinte mindig aktuális kérdés marad. Most bemutatjuk neked, hogy a webshopunkban található szöveteket miért sokkal egyszerűbb tisztántartani, mint más műbőr szöveteket, amelyeket a piacon találsz.

Egyre több otthonban népszerű a padlófűtés kényelmes és energiatakarékos fűtési megoldásként. A padlófűtéssel rendelkező otthonokban azonban mindig nagy kérdés, hogy milyen szőnyeget válasszunk, amely nem fogja le a padlófűtés során kiáramló meleget, mégis kellően puha érzetet ad a talpunknak és még esztétikus látványt is nyújt.

A rezsiköltségek csökkentése jelenleg az egyik legaktuálisabb téma. Blogcikkünkben adunk néhány tippet, hogyan tudod csökkenteni a fűtési szezon költségeit úgy, hogy közben ne kelljen dideregned a lakásban :)

A babaszoba tervezése során nagy kérdés a megfelelő szőnyeg kiválasztása. De létezik ilyen? Összeszedtünk pár tanácsot, mire érdemes figyelni a szőnyeg kiválasztásakor, hogy a babaszoba ne csak biztonságos legyen, de még a szőnyeg is valóban jól mutasson!

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy megfelelő környezetben éljünk és ne csupán olyan használati tárgyak vegyenek körül bennünket, amelyeket a mindennapi életünk során használunk, hanem olyanok is, amelyek a komfortérzetünket növelik, otthonunk hangulatát teszik teljessé. Ebben a cikkben erről írunk most neked!

A lakberendezés pontos tervezést igénylő folyamat. Nem csupán az a cél, hogy egy-egy tárgy jól mutasson vagy a helykihasználás a lehető legmegfelelőbb legyen, hanem fontos az is, hogy a berendezési tárgyak megfelelően passzoljanak mind egymáshoz, mind a lakótér stílusához. Összességében minden apróságnak egy nagy egészet kell alkotnia, amely nemcsak funkcionalitásában tökéletes a számunkra, hanem esztétikai szempontból is kielégíti minden kívánságunkat.

Szürke téli napokon, mikor kint a mínuszok röpködnek egy kis kreatívkodás jól jöhet a négy fal között, bent a jó melegben. Ha már te is tűkön ülve várod a tavaszi megújulást, akkor ez az írásunk neked szól. Trükköket és fogásokat mutatunk be neked a következő hónapokban, amivel te is könnyedén burkolhatod bútoraid a Rug&Roll bútorszövetekkel.

A hűvös januári napokon szívesen kuckózunk be otthonunkban és még a család kedvencein is azt vesszük észre, hogy napi sétájukat gyorsan lezavarva sietősen robbannak be a lakás biztonságos zugaiba. Lássuk kutyaszemmel milyen is az élet Rug&Roll termékek között. Ebben segítségünkre lesz Alfie, aki a mi csapatunk négylábú minőségellenőre.

Berobbantunk a 2022-es évbe és mi személy szerint nagyon motiváltak vagyunk. Ugyan még a januári hideg picit az otthon melegébe csábíthat, de a Rug&Roll csapata serényen dolgozik az újdonságokon, melyet a trend és a kényelem jegyében alkotunk meg. 

Addig is csokorba szedtük neked januári toplistás termékeinket, amikkel egy kis színt és vidámságot szeretnénk csempészni a szürke januári napokba. 

Engedd meg kérlek, hogy a Rug&Roll vezetőjeként értékeljem a 2021-es évet és megköszönjem neked is a bizalmad és hűséged. 

Hiszen nélküled mi sem tudnánk ilyen óriási lendülettel fejlődni és elérni olykor a lehetetlent. Köszönjük hát neked az egész éves figyelmet és 2022-ben még több újdonsággal, izgalmas meglepetésekkel készülünk.

Megállapítható, hogy aki a Rug&Roll termékeket választja kifinomult ízléssel rendelkezik és hosszú távra gondolkodik. A praktikus oldalt most picit háttérbe helyezve szeretnénk a választásaitokat kielemezni és ezzel is bizonyítani, hogy milyen remek érzéketek van a harmonikus enteriőr kialakításához. 

Avagy vásárlóink választása szakértői szemmel.

Inspirálódjunk és hangolódjunk közösen az ünnepekre…

Mi már lázban égünk és lelkesen teljesítjük a decemberi megrendeléseiteket, hogy mindenkinek időben megérkezzen a karácsonyfa alá kiválasztott kedvence.

Fogadd hát szeretettel ezt a kis ajánló videót, amiből ha még megtetszik valami, azonnali raktárkészletünkről már teljesíteni is tudjuk megrendelésed. 

Elérkeztünk az év legszeretetteljesebb hónapjához, amikor nem csak a szívünk borul ünnepi díszítésbe, de otthonunk is.  

Igazán izgalmas év van mindenki mögött, megérdemeljük az elcsendesedést és a alelki feltöltődést. Ezt szem előtt tartva választottuk ki nektek 2021. utolsó hónapjának kedvenceit.

Fogadd hát szeretettel a Rug&Roll decemberi toplistás termékei, melyet kimondottan család és az ünnep jegyében gyűjtöttünk össze neked:

Múlt heti bejegyzésünkben a téli trendeket vettük sorra, most pedig szeretnénk nektek egy kis inspirációval szolgálni… 

Azaz fogadjátok szeretettel az ünnepek hangulatától átitatott videónkat a 2021-es téli trendek jegyében.

Az idei trendekről már írtunk összességében, viszont lassan az év vége fele közeledünk, plusz a téli is beköszönt. Ideje picit elemeznünk hogyan tudunk lépést tartani a divat elemekkel és miben lehet ebben segítségedre a Rug&Roll változatos, prémium minőségű termékpalettája. 

Szeretünk veled új ismereteket megosztani, legyen az akár a lakbrendezési terület vagy jelen esetben például a gyártás. Szerintünk ez egy fantasztikus folyamat, így reméljük te is élvezni fogod ezt az összefoglalónkat.

Lassan eltűnnek a színes levelek és ezzel napokon belül búcsúzik is tőlünk ez a bohókás ősz. Szerencsénk volt a meleg, napsütéses idővel eddig, viszont most már ideje bekuckóznunk és otthonunk kényelmében megtalálni a következő időszak szépségeit. Lássuk, melyek a Rug&Roll novemberi toplistás termékei, melyet szeretettel ajánlunk neked:

Mikor a design elemeket felváltja a biztonság, valamint a berendezéseket az határozza meg, hogy a gyerkőc mellett mi a legpraktikusabb… Na, akkor merülnek fel a kérdések, hogy mi van akkor amikor extrém “balesetek” történnek. 

A Rug&Roll csapata nem ismer ezen a téren sem lehetetlent, amit ezúttal szeretnénk is neked példákkal bemutatni. 

Szeretjük elemezni a világ trendeket és a saját képünkre formálni azt. Ennek köszönhető, hogy a Rug&Roll szőnyegek nem csupán trendik, de egyedi formában tükrözik az egyéniséget és a különleges formákat. 

Lássuk, hogy mik a 2021-es divatos szőnyeg különlegességek és ezek hogyan is köszönnek vissza a Rug&Roll darabokon. 

Minden bizonnyal találkoztál már te is oldalunkon a specifikációknál, valamint a szűrési feltételeknél a “hagyományos tisztítás” kifejezésével. Szeretnénk ezen területen is picit több tudást nyújtani neked és reméljük egy-egy információval bővítjük is ismereteidet.

Mikor egyes hónapok kedvenc szőnyeg, terítő és bútorszövetét választjuk ki neked, mindig megihlet minket az az érzés, hogy az ablakon kitekintve milyen hangulat is ejt rabul minket. Az októberi napsugarak és a színpompás természet egysége hozta el nektek az októberi kedvenceinket. Bízunk benne, neked is tetszik ez a hármas…, amit akár együtt is kombinálhatsz otthonodban.

A természet színei ihlette szeptemberi kedvenceinket, melyet most csokorba szedtünk neked és pár inspiráló összeállítás kíséretében ajánlatunk neked prémium minőségű termékeink közül.

Próbáltunk sok hasznos tudást átadni neked a lakberendezés és a megfelelő szövet-, szőnyeg- vagy kárpit választás és használat témakörében. Ideje hát egy picit lazítani és csak gyönyörködni őszi bútorszövet insprációinkban. 

Az elmúlt hónapokban egészen berobbantak a baba érkezésekről szóló hírek. Ilyenkor a szívünk kicsit ellágyul és a lakberendezés szerelmeseként el is indulnak az ötletek, gondolatok. Tapasztalt anyaként pedig a design mellett immáron már a praktikusságra és értékállóságra is legalább akkora figyelmet helyezünk, mint a külcsínre. 

Fogadjátok sok szeretettel tippjeinket a babaszoba berendezéséhez.

Az éjszakák hűvösebbek, a gyerkőcök már lelkesen készülődnek reggelente az iskolába és a dugóban araszolva észrevehetjük, hogy lassan a természet felölti színpompás öltözékét. Ezzel pedig az őszi színpalettát elő is készíthetjük.

Fogadjátok szeretettel őszi inspirációs szőnyeg összeállításunkat, melyhez a rugandroll oldalán terítőt és bútorszövetet is könnyedén választhattok a szőnyegekhez passzoló árnyalatokban.

A Rug&Roll bútorszövetek széles választékában szinte elvész az ember. Ennek köszönhetően pedig garantáltan rátalálsz a keresett szövetre.

Hogy egy kis segítséget nyújtsunk a keresgélésben, szeretnénk hónapról-hónapra ajánlani neked egy keresett, közkedvelt vagy éppen egy újdonsült termékcsaládot. 

Augusztusi kedvencünk egyből egy “testvérpár”, az AMOR VELVET és AMOR PIK mutatkozik be neked közelebbről. 

Szinte már minden olyan alap információt átadtunk neked az lakberendezéssel és szövetekkel kapcsolatos tudástárból, ami ahhoz szükséges, hogy egyedi és remek hangulatú otthont alakíts ki magad és családod számára. Ideje hát, hogy egy szinttel feljebb lépjünk és tovább folytassuk a tájékozódást.

Jelen cikkünkben az asztalterítés mélységeiben invitálunk téged. 

Előző cikkünkben a történelem korszakain keresztül mutattuk be szőnyegeinket, most pedig szeretnénk szemléltetni, hogy milyen rugalmasan megállja a helyét minden termékünk a különböző korosztályok otthonaiban, színes stílusos választékával. 

Íme az inspirációs kis összeállításunk:

Ugyan még egy szűk hónapunk van a nyári szünetből, de egy kis történelem órát ide csempészünk most nektek. Lássuk, hogy milyen utat is jártak be a szőnyegek a történelem rögös útján. Játékosan pedig hozzá is illesztjük a Rug&Roll szőnyeg választékából az odaillő darabokat. Játékra fel!

A Rug&Roll autó- és tetőkárpitokkal nem csupán megújul kedvenc négykerekűd, de szinte egy teljesen másik kocsiba szállhatsz útjaidra. 

Egyedi megjelenés, kellemes tapintás és könnyű tisztíthatóság fogja innentől jellemezni járműved.

Ahogy minden igazi enteriőr darabokat forgalmazó csapat, úgy mi is odáig vagyunk az új trendekért és ötletekért. Amikor pedig még a választékunk is tökéletesen illeszkedik a legújabb divathoz, igazán virágba borul a szívünk.

Dübörög a nyár és éljük nagyon a hosszú nappalokat, verőfényes napsütést. Ilyenkor talán még egy picit a hangulatunk is emelkedettebb. 

Hogy minden elemében kihasználjuk ezt a hangulatot, alkalmazzuk Rug&Roll szőnyegeinket merészen a belső- és akár a külső tereken is. 

Hoztunk hát neked pár inspirációt és tippet, hogyan is kombinálhatod a nyár és a vidám hangulat jegyében.

Legutóbb írtunk már neked arról, hogy a Rug&Roll széles választékában megtalálható bútorszövetek milyen kategóriák alapján érhetők el webshopunkban. 

Most pedig egy picit mélyebbre tekintünk és szeretnénk mesélni neked a mintázatatokról és tisztíthatóságukról.

Mikor a geometrikus minták születnek, akkor a tervezők és lakberendezők picit elrugaszkodnak a valóságtól és szabadjára engedik a fantáziájukat, improvizációjukat. Mikor a vonalakkal és formákkal játszva terekkel varázsolnak, akkor minden esetben valami egyedi, különleges születik. S, hogyan tudod akár te is egyedivé varázsolni otthonod a geometrikus vonalakkal? Most adunk egy kis segítséget, inspirációt neked.

Büszkén jeleztük nektek, hogy bútorszövet választékunk egyre szélesebb, színesebb és már nincs olyan igény, melyet ne tudnánk kielégíteni új bútor készítéskor vagy akár felújítás esetén. Most pedig szeretnénk egy kis segítséget nyújtani neked, hogyan is varázsolhatod újjá kerti bútoraid.

A Rug&Roll termékpalettája folyamatosan fejlődik és bővül, hogy ezzel is kövesse a trendeket, valamint bőséges választékot kínáljon számodra is. Ezúttal szőnyeg kollekciónk bővült igazi nyári hangulatú, természet ihletésű darabokkal.

Széles választékban elérhető bútorszöveteink mellé szeretnénk számodra is egy kis segítséget adni, hogy választásodban támogassunk téged. 

Lássuk milyen szövettípusok közül választhatsz és mik a legfontosabb információk róla. Ehhez szeretnénk pár mintabútort is mellékelni neked, hogy még jobban elképzelhesd végső állapotában. 

Elérkeztünk az év legpezsgőbb időszakához, az esküvői szezonhoz, illetve lassan az ország is újra kinyitja kapuit. Ennek köszönhetően az a sok, elhalasztott esküvő is végre bepótolható, amik eddig csak szépen vártak a sorukra. 

Ha kerti- vagy nyílt helyszíni esküvőt szervezel és nem tudod, hogy pontosan mivel tűnhetnél ki a sok klisé közül, hoztunk neked egy remek ötletet. 

Büszkén jelenthetjük be, hogy a Rug&Roll webshop bútorszövetekkel bővült az elmúlt időszakban, melyek széles körben fedik le a legtöbb felhasználási területet, illetve a Rug&Roll termékekhez hűsen prémium minőséget nyújtanak vásárlóink számára.

Ma már nem csupán funkcionálisan tartózkodunk a fürdőszobában, hanem akár a nap végi relaxáció helyszíne is lehet egy illatos, forró habfürdővel és pár gyertyával. Így már beláthatjuk, hogy ezen helyiséget is kényelmünk és ízlésünk alapján szükséges kialakítanunk, ahova már bizony nem illik egy praktikus habszivacs szőnyeg. 

A lakberendezők különleges kis játéka, hogy a színekkel, formákkal játszva a tereket hol nagyobbnak vagy akár hangsúlyosabbnak alakítsák. Szeretnénk téged is bevezetni a lakberendezés ezen területére, így otthonodat te is játszva alakíthatod ízlésed alapján.

Újítsd meg velünk otthonod és válj saját stílus tanácsadóddá. Válaszd ki, ötletelj, kombináld a színeket és mi segítünk neked a digitális tervezés során. Cikksorozatunkban pedig pár kombinációt és tipped adunk neked, inspirációként. 

Ma a nappali került fókuszba.

Mára már igen elcsépeltté vált, hogy minden prémium árkategóriájú termék mellé odaírják a forgalmazók, hogy “minőségi” vagy “magas kategóriás”. Ezen a ponton viszont elsősorban szeretnénk leszögezni, hogy az ár nem egyenes arányban társul a minőségi kritériumok teljesítéséhez. 

Összegyűjtöttük hát nektek, hogy mitől lesz egy szőnyeg “minőségi” és miért is éri meg hosszú távon a prémium kategóriát választani. 

Örömünkre szolgál, hogy mindig nagy lelkesedéssel fogadjátok újdonságainkat és folyamatosan bővülő termékkínálatunkat. Ezzel a motivációval nem is nehéz mindig arra törekednünk, hogy valami újat mutassunk nektek. 

Fogadjátok szeretettel bútorszövet kollekciónkat.

A tavaszi nagytakarítás már a nyakunkon, így szeretnénk pár hasznos tanácsot adni számotokra, hogyan is lehet egyszerűen és sokáig frissen tartani a szőnyegeiteket és bútoraitokat...no és persze hogyan tudjátok ezt a nem éppen kellemes feladatot a legrövidebb időn belül kivitelezni. 

A Rug&Roll szőnyeg választék igen közkedvelt darabjai közé tartoznak az örök klasszikusnak számító perzsa mintás szőnyegeink. Nem csupán az elegáns és tradícionális hangulatot követő lakások színfoltjai, de a modern és letisztult falak között is előkelő és divatos szerepet töltenek be. 

A tél utolsó hetében járva már biztosan nem vagyunk egyedül azzal az érzéssel, hogy minden porcikánkkal vágyunk a napsütésre, a színekre, a testi-lelki feltöltődésre. Amíg valóban elérkezik a tavasz, addig is néhány kisebb átalakítással a lakásunkban fel tudjuk frissíteni a környezetünket. Fogadjátok szeretettel tippjeinket a tavaszi színek felhasználásra, amivel nappalitok újra kivirágozhat. 

A híres szőnyegekről és köztük a vörös szőnyegről már előző cikkeink egyikében írtunk. Most viszont egy méltán híres vörös szőnyeg titkaiba szeretnénk titeket beavatni, egy kis érdekességként. 

Fókuszban tehát a cannes-i filmfesztivál és ami a háttérben van. 

Akárhogy is nézzük, manapság a konyha legalább annyira központi helyiség, mint a nappali. Az eltöltött órák számát tekintve itt talán összességében többet is tartózkodunk, mint a nappalink kényelmében. S, ha már ilyen sok időt töltünk itt, akkor miért is ne lehetne még meghittebbé és komfortosabbá tenni? Így vannak ezzel a lakás design véleményvezérei is, akik vallják: egy jól kiválasztott szőnyeg bizony ékes dísz és plusz kényelmi faktor lehet a konyhapult közelében. 

Kutyás, macskás ide jöjjön! 

Hiszen a Rug&Roll termékek számos előnye mellett most a szennytaszító bevonatról szeretnénk nektek részletesen írni és az ezzel még egy okot adni nektek arra, hogy a tavaszi megújulás során miért is érdemes új szőnyeget beszerezni. 

A pandémia és a 2020-as év rávilágított arra, hogy az otthoni munkavégzésnek milyen előnyös és kevésbé kedvező hatásai vannak. Illetve azt is jelezte nekünk, hogy az otthoni életterünket már nem csak arra szükséges berendezni, hogy hazatérve megpihenjünk és ellazuljunk, hanem akár a négy fal közé rekedve a munkánkat is komfortosan végezhessük el. Erre pedig szeretnénk nektek egy kis segítséget adni, hogyan is alakítsd hangulatossá otthoni munkakörnyezeted. 

Manapság mind a lakberendezésben, mind pedig a divatiparban trendi kifejezésként használják a vintage kifejezést, melyet meghallva minden egy otthonos, romantikus hangulat tárul képzeletbeli szemünk elé. De mit is jelent pontosan a vintage és hogyan jelenik ez meg a Rug&Roll szőnyegeken?

A Pantone Kft. egy New Jerseyben található festékgyár, akiket a világ a Pantone Színazonosító Rendszerről ismeri elsősorban. A gyár által szabadalmaztatott színteret, megfelelő színezékek felhasználásával különböző iparágak használják, főként a textilipar és a nyomdaipar. A Pantone Intézet évente kiadja az év színeit, melyet megelőz az az évi kétszeri, európai titkos találkozó, melyet a vállalat szervez. Ezen 2 napos eseményen különböző nemzetek csoportjai megvitatják a színszabványokat és a végén kiválasztják a következő év színét. 2021 színe pedig a világos napsárga és nyugtató szürke lett.

Az év vége fele mi is elcsendesülünk picit és kedves emlékeinket pörgetjük végig, amelyeket veletek élhettünk át 2020-ban. Ugyan nem a legtámogatóbb év volt az idei, de mégis büszkén mondhatjuk, hogy mi így is növekedtünk és megújultunk, amivel egyre több otthont színesíthetnek a Rug & Roll termékei. Engedjétek meg, hogy összegezzük nektek, milyen újdonságokat és plusz szolgáltatásokat alkottunk meg számotokra idén. 

Kalandozzunk egy kicsit a híres vagy éppen jelentőségteljes szőnyegek világában és nézzük meg közelebbről, hogy mi is a történetük vagy éppen miért beszélünk róluk. 

A karácsonyi forgatagban ki ne vágyna arra, hogy csak legalább egy feladattal kevesebb legyen a teendői listáján. Valaki igazán elintézhetné például a nagytakarítást vagy elkészíthetné helyettünk a karácsonyi vacsorát. A Rug & Roll csapata ugyan nem tud támogatást nyújtani a piacon a halas pultnál vagy az ablakmosás során, viszont lehetőséget ad arra, hogy a tökéletes karácsonyi hangulatot csempésszen szőnyegével a nappali közepére és kiemelje a karácsonyfa ragyogását.

2020 megtanított minket arra, hogy akár hetekig lehetünk az otthonunk rabja????, így fontos, hogy milyen hangulatot csempészünk a falai közé????. Dobd fel egyszerűen, de mégis nagyszerűen a Rug & Roll modern, vintage vagy akár marokkói és perzsa szőnyegeivel az otthonod.

Megszületett a döntés, hogy Rug&Roll szőnyeggel szeretnénk otthonunkat egyedivé tenni, hiszen ámulattal néztük milyen könnyen tisztíthatjuk, elvarázsoltak a marokkói minták és az egyedi geometriai alakzatok. Viszont fontos kérdés, hogy mit figyeljünk a szőnyeg kiválasztásakor? 

Advent vasárnapokon egymás után gyúlnak fel a gyertyalángok, melyek mindegyike egy fogalmat szimbolizál.

Célszerű előbb mindig az ülőbútorokat megvásárolni és elhelyezni a megfelelő helyre a nappalinkba, így sokkal könnyebb a szőnyeg méretét és színvilágát behatárolni.

Kevés nagyobb csoda van egy gyereknél! Várni a születését, nézni az első lépéseit, elpityeredni az első kimondott szavain, és persze rojtosra sikálni a megint összegyurmázott szőnyeget…

Azt mondják, aki kutyát tart a lakásban, az lemond arról, hogy szép dolgai legyenek otthon. Szerintünk ennek nem kell így lennie! Kínálatunk kialakításakor a dizájn és a minőség mellett a megfizethető ár és a kiváló tisztíthatóság is fontos szerepet játszott. 

 

Minden és mindenki a helyére került, várunk titeket szeretettel.

Sebestyén-Kiss Adél vagyok, a Rug & Roll szőnyegek forgalmazója és első számú rajongója. Imádom a szőnyegeket, bútorszöveteket és minden olyan anyagot, színt és formát, ami harmonikus stílust ad.