+36307436955 | hello@rugandroll.hu

Szőnyegtisztítás

Szőnyegtisztítás a Rug & Roll szőnyegek esetében

Gyakran felmerül a kérdés, pontosan hogyan is lehet tisztítani a Rug & Roll szőnyegeket? Nos, az Aqua Clean forradalmian új technológiának köszönhetően szőnyegeink rendkívül könnyen, tiszta víz segítségével tisztíthatóak vagy mosógépben 30˚C-on moshatóak.


Mosás mosógépben

A tavaszi nagytakarítás idején háziasszonyként rendszerint beiktatjuk a szőnyegtisztítás egyáltalán nem hálás feladatát. A Rug & Roll szőnyegek esetében szerencsére nincs szükség hosszadalmas szőnyegsikálásra, vegyszerek használatára vagy éppen a szőnyeg szellőztetésére. A szőnyegeink mindegyike 30˚C-on mosható, így elkerülheted a fárasztó szőnyegtisztítás lépéseit. A vékonyabb szőnyegeink egészen a 160cm x 230cm-es szőnyegméretig beférnek az otthoni mosógépbe is (9 kilogrammos kapacitású mosógépek) - a nagyobb szőnyegekhez szükséges a 12-16 kilogrammos kapacitású ipari mosógép. A kifejezetten nagyméretű szőnyegeinket pedig ipari mosógépben, mosodában tudod mosni, mosatni vagy tisztítóban tudod tisztíttatni. Nagyméretű szőnyegeinkhez bátran ajánljuk partnerünket, a Szőnyegtisztító Kft-t, ahol minden szőnyeget gondosan mosnak és szárítanak, végeredményként pedig isteni illatú, szinte vadonatúj szőnyeget vihetsz haza otthonodba! Fontos ügyelni arra, hogy mosást követően a szőnyeget ne gyűrjük össze, hanem lehetőség szerint kiterített állapotban szárítsuk, hogy a száradást követően elkerüljük az esetleges kisebb gyűrődéseket és szőnyegünk szépen simuljon a padlóra.
A szőnyegek hátoldala speciális szilikongumi réteggel van ellátva, amely csúszásgátló réteget alkot a szőnyeg jobb tapadása érdekében, szőnyegtisztítás során viszont nem kell aggódnunk, ez a réteg nem sérül, nem kopik és nem törik meg.

Szőnyeg tisztítása szintetikus vegyszerek nélkül


Szőnyeg tisztítása vegyszerek nélkül

Minden szőnyegünk egy speciális, úgynevezett Easy Clean szennytaszító bevonattal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy szőnyegeink egy igen vékony, de strapabíró védőréteggel vannak borítva, amely réteg megakadályozza a szennyeződések bejutását a szőnyeg szövetszálai közé. Ennek eredményeképpen korábban soha nem tapasztalt egyszerűséggel és könnyedséggel távolíthatóak el a szőnyeg felületéről a szennyeződések.

Milyen szennyeződések esetén véd hatékonyan a szennytaszító réteg?
Kávéfolt, csokoládéfolt, szőnyegre kiöntött bor, üdítők, kiborított szószok, ketchup, mustár és még számos a hétköznapi élet során előforduló háztartási szennyeződés. Ráadásul egyedülálló módon a szőnyegről még a zsírfolt és a rácsöppenő olajfolt is eltávolítható!

Az Easy Clean védőréteg véd a különböző foltok ellen a szőnyegen

 

Ezek a szennyeződések valóban eltávolíthatóak vegyszerek nélkül?
Igen! Amint folt keletkezik a szőnyeg felületén, igyekezzünk mihamarabb egy törlőronggyal felitatni a szennyeződés nagy részét, majd első lépésként egy picike vizet öntsünk a foltra és második lépésként egy nedves törlőkendő vagy törlőrongy segítségével körkörös mozdulatokkal távolítsuk el a foltot. Amennyiben igen makacs foltról beszélünk, addig ismételjük az első két lépést felváltva egymás után, amíg a folt el nem tűnik. A legmakacsabb foltok is eltávolíthatóak néhány perc alatt. Figyelem! A foltok eltávolításához ne használj szintetikus vegyszert, mert az kárt okozhat a szőnyeg Easy Clean védőrétegében, ráadásul adott esetben a vegyszer összetételétől függően maradandó foltot is hagyhat a szőnyegen. A folt vizes eltávolítását követően egyszerűen hagyd megszáradni a szőnyeget, nem szükséges hajszárítóval szárítani.


Szőnyeg porszívózása

A Rug & Roll szőnyegeken az Easy Clean szennytaszító védőrétegnek köszönhetően a kis házi kedvencek szőrszálai sem jutnak mélyen a szőnyeg szálai közé, így megtapadnak a szőnyeg felületén, ahonnan porszívóval könnyedén felporszívózhatók. Sokak számára mindennapos problémát okoz a porallergia ellen való küzdelem. Szőnyegeink a különleges védőrétegnek köszönhetően nem szívják magukba a port sem, így a poratkák a szőrszálakhoz hasonlóképpen a szőnyeg felületéről porszívóval néhány perc alatt eltávolíthatóak. A szőnyegtisztítás során használható hagyományos porszívó és vizes porszívó is. Vizes porszívózás esetén feltétlenül ügyelj arra, hogy a szőnyegnek adott esetben legyen lehetősége a porszívózást követően kiszáradni. Szőnyegeink bármilyen otthoni porszívóval takaríthatóak.

Robotporszívó használata
Gyakran kérdezik tőlünk, hogy robotporszívó használható-e a szőnyegtisztítás során. Természetesen igen, mert a szőnyeg a speciális szilikongumi rétegnek köszönhetően jól tapad a padló felületéhez és így a robotporszívó a szőnyeg szélén nem akad fenn, gond nélkül képes rajta áthaladni.

 

robotporszívó és hagyományos porszívó használata a szőnyegtisztítás folyamata során


Takarítógép használata
Szőnyegeinket gyakorta használják irodai szőnyegként nagyforgalmú irodákban vagy rendelők várótermében. Ez esetben a szőnyegtisztítás rendszerint valamely takarítócég feladata. Amennyiben Rug & Roll szőnyeget vásárolsz irodádba, úgy feltétlenül hívd fel a takarítószolgálat figyelmét arra, hogy vegyszeres szőnyegtisztítást ne végezzenek. Takarítógépek használata természetesen bátran ajánlott, de csak tiszta vízzel vagy maximum kis mennyiségű, természetes alapanyagú tisztítószerrel hígított vízzel. Irodai vagy szállodai felhasználás esetén előfordulhat, hogy a szőnyegen ejtett szennyeződés azonnali feltakarítása nem megoldható. Ez esetben is tisztítható a folt a későbbiekben tiszta vízzel, de időigényesebb feladat lesz a folt vizes törlőronggyal történő kisúrolása a szőnyegből. Igazán makacs foltok esetében használható tisztítószer, de kizárólag természetes összetevőkből készült tisztítószer használatát javasoljuk, a szintetikus vegyszeres oldószerek, mosószerek használata ez esetben is kerülendő! A nagy forgalmú várótermekben, irodákban a napi szintű porszívózás elegendő a szőnyeg tisztántartásához, viszont gyakori koszolódás esetén javasoljuk időnként a szőnyeg mosógépben történő mosását.

Összességében elmondható, hogy az Easy Clean védőrétegnek köszönhetően a Rug & Roll szőnyegek esetében a szőnyegtisztítás merőben egyszerűbb, mint a hagyományos szőnyegek tisztítása és súrolása. A szennytaszító rétegnek köszönhetően nem csupán a szőnyegtisztítás egyszerűbb, de a szőnyeg élettartama is hosszabb, hiszen a hagyományos szőnyegeket egy olajfolt lecsöppenése után nem lehet tökéletesen megtisztítani, míg a Rug & Roll szőnyegek a makacsabb zsírfoltokat követően is egy mosógépben történő mosás után szinte újjászületnek. Ne feledd! A mosógépben 30 ˚C-on szükséges mosni a szőnyeget, ennél magasabb hőfok már kárt tehet a speciális védőbevonatban. Ez a mosási hőmérséklet pedig amellett, hogy környezetbarát, bőven elegendő ahhoz, hogy szőnyegeinket tisztává varázsolja.