+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

Babaszobát tervezünk, rendezünk

Rug&Roll
Rug&Roll
2021.09.13 19:43
Babaszobát tervezünk, rendezünk

Az elmúlt hónapokban egészen berobbantak a baba érkezésekről szóló hírek. Ilyenkor a szívünk kicsit ellágyul és a lakberendezés szerelmeseként el is indulnak az ötletek, gondolatok. Tapasztalt anyaként pedig a design mellett immáron már a praktikusságra és értékállóságra is legalább akkora figyelmet helyezünk, mint a külcsínre. 

Fogadjátok sok szeretettel tippjeinket a babaszoba berendezéséhez.

Bizonyára már kiválasztottátok, hogy milyen bútorokkal szeretnétek a legkisebb családtagot fogadni, így már az alap színek és anyagok adottak. Tekintve a mai bababútor felhozatalt ez két irányú lehet többnyire. Vagy fa bútorokat választottatok vagy esetleg maradtatok a letisztult fehér, illetve pasztell árnyalatoknál. Essen bármelyikre is a választásotok, a Rug&Roll kárpitok és szőnyegek tökéletes párosíthatók, bármelyik változathoz. Szeretnénk az alábbi három fő témakör mentén megosztani most veled tippjeinket, a megfelelő hangulat és a könnyű kezelhetőség jegyében. 

Megfelelő bútorszövet választás

Szükségetek lesz egy olyan heverőre vagy fotelra a babaszobában, ami a szoptatás és altatás során fő helyszínetek lesz. Tekintve a felhasználási szempontokat, a kényelem mellett fontos szempont lesz a tökéletes anyag választás. Javasoljuk, hogy a könnyen tisztítható, de mégis kellemes tapintású szövetek mellett dönts. Íme csokorba szedtük most neked ezen anyagainkat:

Pasztell színek áldásos hatása

A babaszoba egyik tekintetet terelő és egyben a szoba hangulatát megteremtő darabja lehet a szőnyeg. Kiválasztásakor fontos szempontok az alábbiak:

  • Legyen könnyen tisztán tartható
  • Rendelkezzen csúszásgátló felülettel
  • Mosható legyen akár otthon is
  • Tapintása és anyaga a baba érzékeny bőréhez is megfelelő legyen.

Ezen fentieknek mind eleget tesznek a  Rug&Roll szőnyegeink, melyek 6 különböző méretben megtalálhatók webshopunkban. 

Színeit tekintve javasoljuk a pasztell színek alkalmazását, amihez gyerekjáték lesz kiválasztani a tökéletes bútorokat és kiegészítőket. 

Praktikus kiegészítők

A babaszoba színvilágának megtervezésekor nem tudunk alapvető szabályokat felsorakoztatni, viszont fontos tanács, hogy semmiképp se zsúfold tele különböző kiegészítőkkel. Ezek ugyanis a baba nyugalmát is megzavarhatják, esetenként diszkomfort érzést eredményezhet a sok különböző forma és szín. 

Talán alapszabályként azt tudnánk javasolni, hogy 2-3 erős színnél egyszerre többet semmiképp se használj. Igyekezz arra törekedni, hogy letisztult és harmonikus egység alakuljon ki. 

Kiegészítők esetében így azt ajánljuk, hogy a minimálist tervezd be, de mégis a jó kihasználhatóságot vedd alapul. Tökéletes választás lehet így egy lábtartó puff vagy babzsákfotel, mely készülhet akár a heverő/fotel színeihez illeszkedően is.