+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

A 2021-es év Pantone színei

Rug&Roll
Rug&Roll
2021.01.10 06:57
A 2021-es év Pantone színei

A Pantone Kft. egy New Jerseyben található festékgyár, akiket a világ a Pantone Színazonosító Rendszerről ismeri elsősorban. A gyár által szabadalmaztatott színteret, megfelelő színezékek felhasználásával különböző iparágak használják, főként a textilipar és a nyomdaipar. A Pantone Intézet évente kiadja az év színeit, melyet megelőz az az évi kétszeri, európai titkos találkozó, melyet a vállalat szervez. Ezen 2 napos eseményen különböző nemzetek csoportjai megvitatják a színszabványokat és a végén kiválasztják a következő év színét. 2021 színe pedig a világos napsárga és nyugtató szürke lett.

A Pantone Intézet minden alkalommal úgy nyilatkozott a színről: „mindig egy része volt annak, ahogy az emberi kultúra, hogy fejezi ki a különböző korok hozzáállást, érzéseit.” Így például az 1960-as évek színeit a fiatal kultúra felemelkedése, az ellenkultúra és a szocialista forradalom keveredéseiből választották ki. 2021-re pedig úgy fogalmazták meg ezt az intézetben, hogy “A sárga és a szürke egy olyan törekvő színpáros, mely a mélyebb átgondoltságot és az erő érzését foglalja magába”.
2020-as évünk igen sok megpróbáltatást hordozott magában, melyet a világ minden egyes pontján és iparágában keményen megéreztek az emberek. Ez pedig az év választott pantone színeiben is visszaköszön.
“A 2021-es színek tükrözik a globálisan zajló eseményeket, kifejezve, hogy az emberek melyik színben látják az erőt, a reményt és az összefogást.” - mondja Laurie Pressman, a Pantone Intézet alelnöke.

világos színű szőnyeg

A Rug&Roll szakértői szemei ezt jó előre megérezhették már a tavalyi évben is, hiszen a büszkén mutatjuk be itt is nektek a Concrete szőnyegtípusainkat, melyek irányába már előző évben is nagy érdeklődést mutattatok és szeretettel rendeltétek is meg tőlünk. A Concrete, modern szürke-sárga, absztrakt mintás szőnyegei jelenleg L, XL és S (futószőnyeg) méretekben elérhetők raktár készletünkről, a többi méret pedig előrendelhető.
Bizton állíthatjuk, hogy a 2021-es évre választott pantone színekkel, a ​Contrete szőnyegeink pozitív hangulatot és erőt csempésznek az otthon bármely helyiségében. Illetve remekül használhatók akár bármilyen irodában vagy dolgozószobában is, melyről rövidesen bővebben is írunk számotokra.