+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

A stílusos home office - tippek

Rug&Roll
Rug&Roll
2021.01.22 13:05
A stílusos home office - tippek

A pandémia és a 2020-as év rávilágított arra, hogy az otthoni munkavégzésnek milyen előnyös és kevésbé kedvező hatásai vannak. Illetve azt is jelezte nekünk, hogy az otthoni életterünket már nem csak arra szükséges berendezni, hogy hazatérve megpihenjünk és ellazuljunk, hanem akár a négy fal közé rekedve a munkánkat is komfortosan végezhessük el. Erre pedig szeretnénk nektek egy kis segítséget adni, hogyan is alakítsd hangulatossá otthoni munkakörnyezeted. 

Lehet akár a nagy légterű nappaliban kialakított munkasarok vagy egy külön dolgozószoba, minden esetben törekednünk kell a természetes fény kihasználására és a nyugodt körülmények kialakítására. Hiszen nem csak a koncentrációkat szükséges megtalálni ezen a helyen, hanem az egészséges egyensúlyt is a munka és az otthon között. Most tanuljuk, finomhangoljuk igazán ezt a home office fogalmat, így már található számos jó tanács a témával foglalkozó oldalakon, de azért ez még egy alakuló állapot. Javaslatunk, hogy mindenki maga egyénisége alapján találja meg a leghasznosabb praktikákat és építse azokat a mindennapokba. Egy dologban viszont tudunk segíteni neked is. Hiszen a bezártság és a nyomasztó érzés ellen az enteriőrrel megfelelő alakításával is találhatunk megoldást. 

Dolgozósarok ötletek

A lakás adottsága szerint lehetséges, hogy a mindennapos feladataidat a nappali egyik sarkában tudod elvégezni, ahol megfelelően áramlik be a napfény úgy, hogy a webkonferencia során sem vakítja el  a képernyődet. Ilyenkor a homogén háttér mellett kialakítható a sarkod úgy, hogy az egy hangulatos, inspiráló környezetet nyújtson. Segít ebben egy ötletes teendő listát megjelenítő fal/képkeret, illetve egy motivációs fénykép, kollázs. Széked válaszd meg úgy, hogy abban kényelmesen tudj eltölteni 1,5 órát. (Ez a maximum időintervallum, amely során egy helyben ülj, mindenképp szakítsd meg a munkád óránként azért egy kis testmozgással). 

A lábad alá pedig ne felejts el elhelyezni egy Rug&Roll M-es méretű szőnyeget, mely az íróasztalod hosszában kényelmesen elfér és véd a lábról történő megfázás ellen, illetve komfortos érzést biztosít.

Dolgozószoba tippek

Ha lehetőséged adódik egy egész helyiséget kialakítani arra, hogy a munkád során elvonulhass, akkor szabadjára engedheted a fantáziád. Vidd bele egyéniséged és a bútorok, színek, elhelyezés kapcsán használd ki a tér adottságait. Semmiképp se zsúfold tele ezt a szobát és ügyelj arra, hogy a részletek ne engedjenek elkalandozni a feladataid elvégzése során. A letisztultabb, egyszerűbb vonalakat javasoljuk a szőnyeg kiválasztásakor során alkalmazni, melyben segíthet külön dolgozószoba szőnyeg válogatásunk is, ahol összeszedtük neked a tökéletes darabokat. 

Munka az erkélyen vagy a teraszon

A hideg időben még nehezebbet tudjuk ugyan a tavasz melegítő napsugarait felidézni, de már csak egy picit kell várnunk rájuk. A munka pedig kimondottan üdítő és inspiráló lehet a természetben, főképp ha valamilyen kreatív területen dolgozol. Használd ki a lehetőségeid és költöztesd ki munkavégzésed helyét a teraszra vagy az erkélyre, ha minden adott hozzá. Hidd el hamar megtérül. A hangulatod pedig az első perctől emelkedettebb lesz, ezt garantálhatjuk. Itt se feledd el, hogy egy pihe-puha Rug&Roll szőnyeg kerüljön a lábad alá, hiszen ülve még könnyebben felfázhatsz, plusz minden szőnyegünk mosható mosógépben, így attól sem kell tartanod, ha esetleg a környezet nagyobb szennyeződésnek teszi ki, mint a négy fal között.

+1 tipp:

Ahogy arról már írtunk nektek előzőleg (ide majd behivatkozhatnánk a pantone cikket) a 2021-es év pantone színei a szürke és a sárga lettek. A dolgozószoba vagy irodahelyiség tökéletes választaként szolgálhatnak ezen színek, hiszen a ragyogó és vidám sárga, az az Illuminating árnyalat, jó hangulatot és életteli, meleg érzést sugároz számunkra, mint maga a napsütés. Az Ultimate Grey szürkesége pedig a szilárd és megbízható elemek jeleként egy stabil és szilárd alapot nyújtanak nekünk. Mi más is kéne még a mindennapos kemény munkához nekünk. Így remek választás lehet a Concrete szőnyegtípusaink