+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

A tökéletes színválasztás

Rug&Roll
Rug&Roll
2020.12.10 19:28
A tökéletes színválasztás

Megszületett a döntés, hogy Rug&Roll szőnyeggel szeretnénk otthonunkat egyedivé tenni, hiszen ámulattal néztük milyen könnyen tisztíthatjuk, elvarázsoltak a marokkói minták és az egyedi geometriai alakzatok. Viszont fontos kérdés, hogy mit figyeljünk a szőnyeg kiválasztásakor? 

Elsőként fontos megjegyeznünk, hogy a szőnyegeink akár szezonálisan is cserélhetők, hiszen kis helyen elférnek tisztítás és feltekerést követően. Így ne korlátozzuk a választásunkat csak egy darabra. A szőnyeg webáruházunkban méret, elhelyezés, minta és színek szerint tudnak kedves vásárlóink barangolni és rátalálni a tökéletes darabra.

A következőkben szeretnénk egy kis segítséget adni a választást. Ahogy már a színek világában megtanultuk: vannak nyári, téli, tavaszi és őszi színek. Palettánk segítségével könnyedén megkülönböztethetők ezek az évszakok hangulatát tükröző árnyalatok. 

Évszakok színei tavasz nyár ősz tél lakberendezés szőnyegek

Elsőként tehát válasszuk ki, hogy milyen időszakra választjuk a Rug & Roll szőnyegét, majd a webshopon található színválasztás funkcióval könnyedén szűkíthetjük keresésünket. 

Az évszakok jellegzetes színei és árnyalatai segítenek a megfelelő hatást és hangulatot elérni a lakás fénypontjaként. 

Második lépésként fontos meghatároznunk a helyiséget, ahova a szőnyeget szánjuk. Különböző formák és színek kerülhetnek az előszobába, a konyhába és a fürdőbe, mint például a háló-, dolgozó-, vagy gyerekszobába, illetve a nappaliba. Vizsgáljuk meg az itt található burkolati elemeket, illetve a berendezett bútorokat és formákat. Amennyiben melegebb színek dominálnak, minden bizonnyal egy hideg színnel kontrasztot alkothatunk. Ha pedig minimál design uralkodik a választott helyszínen, akkor vidám játékosságot csempészhetünk egy színátmenetes darabbal vagy akár egy marokkói mintás szőnyeggel. Játszunk merészen a színekkel és formákkal azokban a szobákban, ahol a falak és a berendezés letisztult hangulatot követ. 

Ha pedig merészek vagyunk a szőnyeg kiválasztásakor, akkor különböző hatásokat érhetünk el a választott helyiségben. 

  • Vörös és annak árnyalataival erősen hangsúlyozhatjuk a vízszintes vonalakat, a padló így egyenesen tereli a figyelmünket
  • Kék színekkel a szoba tágasnak és levegővel telinek hathat.
  • Sárga és különféle árnyalataival vidám, napos hatást kelthetünk. 
  • Zöld színválasztással barátságossá varázsolhatjuk a helyiségünket és mivel egy zöld mező hatását kelti, biztonságosnak érezzük a rajta közlekedést. 

Ha tetszett a színek választásban való kalandozás, akkor keresd oldalunkon a folytatást, ahol tovább kerekítjük a választási szempontokat. Részletezzük a hideg-meleg színek előnyeit, a favorit színeket leleplezzük, illetve barangolunk a neutrális színek világában. Folytatás rövidesen.