+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

Hagyományos bútorszövet tisztítási módszerek

Rug&Roll
Rug&Roll
2021.10.12 08:20
Hagyományos bútorszövet tisztítási módszerek

Minden bizonnyal találkoztál már te is oldalunkon a specifikációknál, valamint a szűrési feltételeknél a “hagyományos tisztítás” kifejezésével. Szeretnénk ezen területen is picit több tudást nyújtani neked és reméljük egy-egy információval bővítjük is ismereteidet.

Elsőként szükséges meghatároznunk, hogy vegyi- vagy esetleg természetes tisztítást szeretnénk alkalmazni. Ezt nem a bútorszövet igényli, inkább belső döntésünk, hogy mennyire is szeretnénk környezetbarátok lenni. 

Vegyszeres tisztítás esetén nulladik lépésként ellenőrizzük a bútorszövet vagy huzat mosási útmutatóját, melyet vásárláskor kaptunk. Legtöbb esetben található a huzaton egy címke az alábbi jelzések egyikével:

  • W – Vizes alapú vagy gőztisztítás
  • S – Csak száraz vegytisztítás
  • WS – Gőztisztítóval és száraz vegytisztítással kezelhető
  • X – Csak vákuumos tisztítás, semmi folyadék

(A Rug&Roll csapata ezt vásárláskor elmondja neked részletesen, illetve bármikor állunk rendelkezésedre elérhetőségeinken, felmerülő kérdéseid esetén. 

A természetes alapú tisztítást legsűrűbben azon esetekben alkalmazzuk, mikor azonnal cselekvésre van szükség. Azaz egy makacs folt vagy szennyeződés, házi csodaszereit vetjük be. 

  • Zsír foltok – Miután felitattad a zsír folyékony részét, szórj a felületre bőségesen szódabikarbónát. Hagyd rajta legalább egy órát, majd csak porszívózd fel. 
  • Tinta – Nedvesíts meg egytörlőkendőt tiszta fehér szesszel, és finoman nyomkodd rá  a folta. Addig ismételd, amíg a folt egészen el nem halványul és végül eltűnik.. 
  • Vörösbor – Csakúgy mint a zsír esetében, szórj a szennyeződött részre szódabikarbónát vagy sót, majd hagyd beszívódni a szövetbe egy órán át. Mikor a szövet belső szálait is jól megdolgozta, egyszerűen porszívózd ki. 
  • Paradicsom – Keverj egy evőkanál mosogatószert (ennél is természetbarátabb szódabikarbónát) fél liter hideg vízbe, majd egy törlőkendővel dolgozd bele a folyadékot a foltba. Hagyd állni, majd öblítsd le. 

Ha pedig szeretnél a mindennapokban mentesülni az ilyen jellegű házimunkáktól, válaszd a könnyen tisztítható bútorszöveteinket

mélyzöld bútorszövet