+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

Optikai csalások - fókuszban a szőnyeg

Rug&Roll
Rug&Roll
2021.04.26 07:59
Optikai csalások - fókuszban a szőnyeg

A lakberendezők különleges kis játéka, hogy a színekkel, formákkal játszva a tereket hol nagyobbnak vagy akár hangsúlyosabbnak alakítsák. Szeretnénk téged is bevezetni a lakberendezés ezen területére, így otthonodat te is játszva alakíthatod ízlésed alapján.

Már bizonyára te is találkoztál ezidáig olyan képekkel, melyen első pillantással valami egészen mást láttál, mint ami valójában ott szerepelt. Ilyenkor trükkösen becsap az agyad és a szemed párosa. Ezt használják fel a formatervezők, designerek is a tervezések során. 

Mi pedig ezúttal a lakberendezés során alkalmazott praktikákból szeretnénk párat bemutatni számodra, melyet alkalmazva te is a legjobbat hozhatod ki otthonod tereiből. 

 

Színek

Azzal sok újdonságot nem árulunk el neked, hogy ha világos színeket alkalmazol a lakberendezés során, akkor a teret nagyítod, bővebbé varázsolod. Viszont a falak színe mellett ilyen esetben arra is szükséges gondolnod, hogy a padlóra mit helyezel. Mikor szőnyeget választasz törekedj olyan színek beemelésére a térbe, mely összhangot teremt a térben és a falak árnyalatától sem tér el nagyon.

világos színű nappali

Alakzatok

Mikor a formákat választod a kiválaszott helyiségbe, akkor törekedj arra, hogy minél letisztultabb legyen és kis terek optikai nagyítására alkalmasak a monumentális formák, mint például körkörös vagy ismétlődő nagy alakzatok. Ne hagyd, hogy az apró vagy részletgazdag elemek eltereljék a szobába lépők figyelmét. 

sötétebb színtónusú nappali

Törd meg a teret

A geometrikus mintázatú szőnyegek nem csak játékosságot adnak, de remekül tudják a teret szeparálni. Ha például nagy belmagasságú vagy alapterületű teret szeretnél hangsúlyosság tenni, akkor érdemes egy olyan elemet választanod, mely a figyelmet megfelelően tereli. 

Erre tökéletes választás a Marokkói termékcsaládunk, mely különböző méretekben és színekben elérhető webshopunkban. 

hálószoba

Ha pedig már meg is van az elképzelés, illetve megtaláltad a megfelelő Rug&Roll termékeket is hozzá, kérd tanácsadóink segítségét, akik tapasztalatuk mellett digitális tervezéssel is tudnak neked segíteni a tökéletes döntés meghozatalában.