+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

Tippek, trükkök rezsicsökkentéshez

Rug&Roll
Rug&Roll
2022.08.08 14:10
Tippek, trükkök rezsicsökkentéshez

A rezsiköltségek csökkentése jelenleg az egyik legaktuálisabb téma. Blogcikkünkben adunk néhány tippet, hogyan tudod csökkenteni a fűtési szezon költségeit úgy, hogy közben ne kelljen dideregned a lakásban :)

A jelenlegi helyzetben egyre többen próbáljuk meg ésszerű keretek között csökkenteni a rezsifogyasztásunkat, a fűtési szezon közeledtével pedig próbáljuk megtalálni a megfelelő megoldást a fűtési költségek csökkentésére is.

A helyzetet mi magunk sem tudjuk megváltoztatni, azonban most hoztunk nektek néhány bevált trükköt, amellyel ügyesen szabályozható a lakásban a hőérzet, így hozzájárulva a fűtés alacsonyabb fokozaton való tartásához és a költségek racionalizálásához.

Hőérzet a lakásban

Mitől lesz a lakás melegebb, hogyan növelhetjük a komfortérzetet alacsonyabb hőfok mellet, mint amit megszoktunk? A lakásnak gyakran vannak huzatos vagy huzatosabb részei, amelyeket praktikusan le tudunk zárni vagy takarni egy erre alkalmas, vastag szövettel. Anno nagyanyáink is alkalmazták ezt a megoldást, a különbség csupán annyi, hogy manapság már olyan szöveteket is találunk a piacon, amelyek nemcsak jól elzárják a nem használt helyiséget vagy helyiség részét, de esztétikusak is. Így akár egy modern vagy vintage stílusban berendezett enteriőrbe sem "rondít" bele egy szövetdarab, hanem tökéletesen bele tudjuk illeszteni a helyiség stílusába.

Egy nem használt lépcsőfeljáró vagy egy tárolóhelyiség, esetleg egy tárolósarok elszigetelése, eltakarása már jelentősen csökkenti a befűtendő négyzetmétert, így kisebb költséggel tudjuk felfűteni a ténylegesen napi használatban lévő helyiségeket, mintha a felesleges szobákat is fűtenénk. A szövet kiválasztásánál ne csak a szövet színére és stílusára ügyeljünk, hanem fontos, hogy a szövet kellőképpen vastag és sűrű szövésű legyen, hogy valóban jól funkcionálhasson. Egy 400-500 g/m2 sűrűségű szövet már alkalmas arra, hogy a használaton kívüli helyiséget vagy szobarészt megfelelően lezárja, hogy ne legyen szükség annak fűtésére.

A kreatívabbak bátran készíthetnek paravánt, akár egy helyiség több szegletébe is, így a nappaliban a kanapét vagy az amerikai konyhás nappali étkezőrészét mintegy „körülölelve” a paravánokkal. A kellő vastagságú szövetből készített paravánok igen jól felfogják a meleget, így a nappali azon részét, ahol gyakran tartózkodunk, érdemes lehet ezekkel dekoratívan körbefogni és megnövelni ezzel a helyiség középpontjában a hőérzetet.

A képen látható módon, a csinos öltözőfülkék mintájára bármely sarkot le tudjuk rekeszteni otthonunkban, de a gyerekszobai ágy mögé felfüggesztett, vastag textil is sokat segít a meleg megtartásában.

függönnyel eltakart szobarészlet

 

A vastag szövetek nemcsak a helyiségek lezárására alkalmasak. Kellő türelemmel és kreativitással akár az ágy vagy a kanapé mögé is készíthetünk háttámlát, esetleg bélésanyaggal alábélelhetjük a textilt, így nemcsak mutatós, de a hátunk mögötti falat is melegítő dekorációt hozhatunk létre. Amellett, hogy így például tévénézéskor a falnak dőlve melegíti a hátunkat, a falat is megvédjük a szennyeződéstől. Kínálatunkban számos olyan bútorszövetet találsz,a melyek vastagságuknak és magas kopásállóságuknak köszönhetően tökéletesen alkalmasak a helyiségek leválasztására, paraván készítésére vagy éppen háttámla kárpitozására is.

paraván textilből a lakás melegérzetének növeléséhez

Puha szőnyeg, amely szigetel

A rendszerint legnagyobb hideg felület a padló, amelyre fűtési szezonban különösképpen igyekszünk valamilyen melegebb, puha szőnyeget fektetni. A Rug & Roll szőnyegei kiválóan szigetelnek, így a padlóra helyezve kifejezetten melegérzetet adnak, tapintásuk pedig rendkívül kellemes, puha a talpunk számára. A Rug & Roll szőnyegek a különleges gyártási technológiájuknak köszönhetően jól szigetelnek, azonban a levegőt kellőképpen átengedik, így padlófűtéshez is ideálisak, ráadásul igen széles méret-, és színválasztékban kaphatóak, így bármilyen stílusú otthonba tökéletesen passzolnak.

kedvenc Rug & Roll szőnyegünk egy gyerekszoba padlóján

A nappaliban a kanapé elé vagy az étkezőasztal alá helyezve igen kellemes érzés a puha szőnyegre lépni, de a dolgozószobában a munkasarokba vagy a gyerekszobában az íróasztal alá terítve is rendkívül jó szolgálatot tesznek. Ha a talpunk nem fázik munka közben, az a közérzetünkre is jó hatással van. Ráadásként a gyerekszobában a kisebbek nagyon szeretnek a szőnyegen játszani, de a téli időszakban, különösen padlófűtés nélkül ehhez igen vastag és meleg szőnyeg szükséges. A Rug & Roll szőnyegek viszont olyan módon szigetelnek, amely nem követeli meg, hogy a szőnyegnek feltétlenül extrém vastagnak kell lennie, így a gyerekszobában bátran ülhetnek szőnyegeinkre a gyerkőcök, a takarításnál nem kell majd a vastag szálú, könnyen koszolódó és összegabalyodó szőnyeggel vesződnünk.

Ha bármilyen kérdésed merül fel termékeinkkel kapcsolatban, keress minket elérhetőségeink egyikén vagy látogass el bemutatótermünkbe és szívesen segítünk a választásban, szívesen adunk stílustippeket és praktikákat a helyiségek egyszerű és hatékony leválasztásához.