+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

Szőnyegek stílusok szerint - a geometrikus minta

Rug&Roll
Rug&Roll
2021.06.01 18:17
Szőnyegek stílusok szerint - a geometrikus minta

Mikor a geometrikus minták születnek, akkor a tervezők és lakberendezők picit elrugaszkodnak a valóságtól és szabadjára engedik a fantáziájukat, improvizációjukat. Mikor a vonalakkal és formákkal játszva terekkel varázsolnak, akkor minden esetben valami egyedi, különleges születik. S, hogyan tudod akár te is egyedivé varázsolni otthonod a geometrikus vonalakkal? Most adunk egy kis segítséget, inspirációt neked.

Természetesen a Rug&Roll boldogan követi a geometrikus stílus divatját és termékei között székes választékban megtalálhatók ezen mintázat díszes darabjai. Alábbi írásunkban most elsősorban a szőnyegek között megtalálható modern, geometrikus mintázatú darabjait szeretnénk bemutatni, illetve inspirációt adni az alkalmazásukhoz. 

AZTEK

Azték mintájával és élénk energikus színeivel egyszerre teremt egzotikus hangulatot és harmoniát a lakótérbe. A piros és a kék színek dominanciája a sárgával kiegészítve otthonos és meleg légkört idéznek, a geometrikus mintának köszönhetően pedig még a térbeli hatásokkal is kreatívan játszhatunk.

BARCELONA

A mozaik csempéket idéző mintázata és különleges kék színei miatt lehet általatok ennyire keresett BARCELONA szőnyegeink. A letisztult otthonokban igazán különleges hangulatot csempésznek változatos mozaik mintáival. A tengerkék árnyalatai a törtfehér és krémszínnel kombinálva visszafogott, friss és modern, letisztult stílust ajándékoznak otthonodnak. 

CHEVRON

CHEVRON szőnyegünk tengerészkék halszálka mintájával egyszerű de látványos hatást kelt bármely helyiségbe is kerüljön. A Chevron V alakú, geometrikus mintái a történelem során is megjelentek számos esetben, hiszen gyakran szimbólumként használták ezt katonai rangjelzéseken, zászlókon és címereken.

IBIZA

A bézs és a barna világosabb árnyalatai a legkedveltebb színek közé tartoznak a lakberendezésben. Egy világos szőnyeg letisztult hatást kölcsönöz és emellett geometikus mintázatával optikailag tágítja a teret. Ibiza szőnyegünket mogyorószín árnyalatai miatt a legkülönbféle színekkel kombinálhatod, mely elegánsan beolvad környezetébe és nem vonja el a figyelmet a szoba alap stílusáról. 

KARO

A zöldes szürke vagy fekete árnyalatokban elérhető Karo szőnyegek olyan nyerő választásnak bizonyulnak, melyek önmagukban is öltöztetik a teret és változatos kombinációban harmónikus egységet teremthet bármilyen bútorstílussal. 

MARRAKESH 

Marokkói mintás szőnyegeink letisztult, de mégis játékos formában dobják fel a lakás bármely pontját. A számos színben és méretben választható szőnyegeink remekül kombinálhatók akár egymással vagy hangolható össze a meglévő bútorainkkal. Budapesti bemutatótermünkben azonnal elérhető raktárkészletről vagy akár online szőnyeg áruházunkban megrendelve pár munkanapon belül máris otthonod ékesítheti. Tippünk, hogy bátran alkalmazd a kontraszt színeket vagy esetleg törd meg a teret ezekkel az elegáns, ismétlődő mintákkal.

MOSAIC

Csodás színeivel, a világos türkiz és sárga színfoltokkal napsütést visz az otthonodba. Mintázata geometrikus, retro cementlapot idéz és ettől lesz egyedi és ellenállhatatlan. Nagy divatjukat élik a cementlapok a hidegburkolatok között és valóban hihetetlen, hogy mennyire feldobják a legkisebb helyiségeket is.

SAND 

Modern megjelenésű SAND szőnyegünk kellemes homokszínével, valamint prémium minőségével és lágy tapintásával szinte egyből az otthon kedvenc helyszíne lehet. Világos kellemes bézs színe szinte minden színnel és mintával harmonizál.

SKANDINAV

Skandinav termékcsaládunk a földszínekkel, valamint a kék árnyalatokkal közelebb hozzák a természetet. Nem is véletlen, hogy az északi hangulat ihlette meg ezen visszafogott darabokat.  A csíkos norvég mintás szőnyegek, modern, letisztult formában támogatják az otthon barátságos légkörét és tökéletesen illeszkedik a divatos skandináv lakberendezési stílus vonalához.

ZIGZAG

Ez a kedves, cikk-cakk mintás szőnyeg játékos, vidám színfoltja lehet a lakásnak. Kimondottan ajánljuk gyerekszobába vagy akár irodai környezetbe, ahol méltó helye van ezeknek a mókás, színes mintáknak. 

Legyenek akár erőteljes, vastag vonalakkal meghúzottak vagy nagyméretű geometriai alakzatok garantáljuk, hogy a végső hatást elegánssá és rendezetté teszik a belső teret. 

Egy tippünk viszont még lenne a tervezéshez: nem árt vigyázni a geometrikus vonalakkal, ugyanis amennyiben túlzásba visszük alkalmazásukat, könnyen túlságosan hideggé és szigorúvá válhat az összhatás. Kérje tanácsadóink segítségét tervezés vagy kérdés esetén: hello@rugandroll.hu