+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

Szőnyeg tisztítás tippek

Rug&Roll
Rug&Roll
2022.09.22 17:30
Szőnyeg tisztítás tippek

Aligha akad olyan háziasszony, aki a szőnyegtisztítást kimondottan élvezetes házimunkának tartaná. Meglehetősen pepecselős és unalmas munka, nem beszélve a szőnyeg szárításáról és a portalanításáról. Ebben a cikkünkben adunk néhány tippet, hogyan tudod egyszerűen tisztántartani a Rug & Roll szőnyegeidet.

A szőnyegtisztítás időről időre elvégzendő feladat minden háztartásban. Különösképpen igaz ez akkor, ha netán porallergiával küzdesz és a szőnyeg szálai közé bejutó por igencsak megkeseríti a mindennapjaidat.


Szőnyeg tisztítás egyszerűen a Rug & Roll szőnyegek esetében


A Rug & Roll szőnyegei egy úgynevezett Easy Clean vagy Aqua Clean szennytaszító bevonattal felületkezeltek, amely bevonat nem engedi a szennyeződéseket a szőnyeg szálai közé bejutni, így a szennyeződés megtapad a szőnyeg védőrétegén. Az Easy Clean speciális folttaszító rétegnek köszönhetően az olyan szennyeződések, mint a kávé, különböző szószok, a csokoládéfolt, de még a zsír-, és egyéb makacs szennyeződések is könnyedén eltávolíthatóak vegyszerek használata nélkül a szőnyeg felületéről.

Adunk néhány tippet, hogy tarthatod egyszerűen és gyorsan tisztán Rug & Roll szőnyegedet:


1. Folteltávolítás

Ha valamilyen folt keletkezik a szőnyegen, azt a következő módon tudod a szőnyegről eltávolítani:

  • első lépésben itasd fel a szennyeződést papírtörlővel vagy egy jó nedvszívó törlőkendővel
  • második lépésben önts egy kis vizet a foltra
  • majd ezt követően egy nedves szivacs vagy nedves törlőkendő segítségével körkörös mozdulatokkal távolítsd el a foltot
  • addig ismételd a körkörös mozdulatokat, amíg maradéktalanul el nem távolítod a foltot (makacsabb foltok esetén is maximum néhány percet vesz igénybe a szőnyeg tisztítása)

Zsírfolt vagy olajfolt esetén is ugyanígy, tiszta víz segítségével takaríthatod a szőnyeget, nincs szükség semmilyen vegyszerre, tisztítószerre a folt eltávolításához!


szőnyeg tisztítása egyszerűen vegyszerek nélkül


2. Szőnyegmosás nagytakarításkor

A Rug & Roll szőnyegek esetében szerencsére nincs szükség hosszadalmas szőnyegsikálásra, vegyszerek használatára vagy éppen a szőnyeg szellőztetésére. A szőnyegeink mindegyike 30˚C-on mosható, így elkerülheted a fárasztó szőnyegtisztítás lépéseit. A vékonyabb szőnyegeink egészen a 160 cm x 230 cm-es szőnyegméretig beférnek az otthoni mosógépbe is (9 kilogrammos kapacitású mosógépekbe) - a nagyobb szőnyegekhez pedig 12-16 kilogrammos kapacitású mosógép szükséges.

A kifejezetten nagyméretű szőnyegeinket ipari mosógépben, mosodában tudod mosni, mosatni vagy tisztítóban tudod tisztíttatni. 

szőnyegek mosása mosógépben


3. Szőnyeg szárítása

A frissen kimosott szőnyeget ne tekerd össze, hanem mindig kiterítve szárítsd, hogy elkerüld annak gyűrődését. Ősszel és télen is bátran moshatod a Rug & Roll szőnyegeket, mert a padlófűtés köré kiterítve is száríthatod.


4. Szőnyeg porszívózása

A Rug & Roll szőnyegek hagyományos porszívóval és robotporszívóval is porszívózhatóak. Porallergia esetén érdemes sűrűn porszívózni a szőnyeget, hogy a szennytaszító réteg által felfogott port és poratkát eltávolíthasd és így gondtalanul, allergiamentesen, tünetek nélkül élvezheted a nappalidban vagy a hálószobádban akár a legnagyobb méretű szőnyegeink puhaságát is.


könnyen porszívózható Rug & Roll szőnyegek

 

Ha bármilyen kérdésed merült fel a témával kapcsolatban vagy elakadtál a termék kiválasztása során, bátran keress bennünket elérhetőségeink egyikén vagy látogass el személyesen bemutatótermünkbe, ahol szívesen megválaszoljuk a felmerülő kérdéseidet!