+36307436955 | hello@rugandroll.hu

Keleti szőnyegek

Ezen termékkategóriánkba a keleti stílus ihlette szőnyegeinket gyűjtöttük össze Neked, hogy könnyebben megtaláld a számodra megfelelő darabot! Különböző keleti stílusú motívumokkal díszített szőnyegeink között mindenki megtalálhatja kedvencét, aki a régi, hagyományos stíluselemekkel ötvözött modern eleganciát keresi.


40termék

Keleti szőnyegek

 

A keleti kultúrában a jól ismert minták köszönnek vissza a legtöbb lakberendezési tárgyról, kiegészítőkről és a szőnyegekről is. A keleti szőnyegek igen népszerűek manapság is, kínálatunkban pedig ezen formákra alapozva, némi modern formavilággal kombinált stílusú szőnyegeket találsz.A keleti stílusú szőnyegek színei

Szőnyegeink színvilága jellemzően visszafogott és elegáns. Az erősebb színű szőnyegeink, mint például a vörös-fekete vagy éppen kék-arany kombinációk nem rikítóak, sokkal inkább figyelemfelkeltő, de a szemnek kellemes látványt nyújtó szőnyegek.

Méretek

Kínálatunkban különböző méretű szőnyeget találsz. A keleti szőnyegek nagy része több méretben megtalálható webshopunkban, így ugyanazon mintájú szőnyegből a méretválasztéknak köszönhetően akár több darabot is elhelyezhetsz otthonodban, így annak stílusát könnyedén egységessé varázsolhatod. Dekorálhatod az előszobát és a nappalit, de akár a konyhát és az étkezőt is ugyanolyan színű és mintázatú szőnyeggel, más-más méretben. Futószőnyegeink jellemzően 80cm x 200cm vagy 80cm x 300cm méretűek, nagyobb szőnyegeink 130cm x 190cm-esek, de találsz nálunk 160cm x 300cm-es szőnyegeket is a nagyobb alapterületű helyiségekhez.

 

Inspiráció: stílusok és formák 

Az alábbiakban adunk Neked néhány ötletet, amelyekből inspirálódhatsz otthonod berendezésekor vagy a berendezés, dekoráció újratervezésekor. A fotómontázsokon keleti szőnyegeink kínálatából mutatunk példát a különböző színek és formavilágok találkozására.

keleti szőnyegek széles választéka webshopunkban


Pearl White és Pearl Stone fantázianevű szőnyegeink letisztult, kifinomult mintázata és különleges színei rendkívül jól mutatnak akár egy bézs-fehér-arany, akár egy fekete-bézs-arany színekben megálmodott helyiségben. A szőnyeg mintázata nem hivalkodó, mégis éppen annyira figyelemfelkeltő darab, hogy a szoba középpontja lehessen. Az arany és a fekete színek használatakor feltétlenül törekedjünk arra, hogy egyik szín se legyen túlságosan hangsúlyos, inkább kisebb berendezési tárgyakon vagy kisebb bútorokon jelenjen meg, a nagyobb felületen maximum kontraszt színként alkalmazzuk és mindenképpen vegyítsük világosabb – akár fehér, akár bézs – színekkel.

 

kék-arany színkombináció a lakberendezésben


Silk vintage arany-kék perzsamintás szőnyegünk több méretben is fellelhető kínálatunkban, így együttesen több helyiséget is tudsz vele egységesen dekorálni. Tökéletesen passzol egy klasszikus stílusban berendezett otthon helyiségeibe, de egy kissé merészebb színválasztással, például a kék árnyalatait egy kevés arannyal kombinálva igen látványos eredményt érhetünk el, amelyben az arany-kék szőnyeg az egyik központi elem lehet. Ha a kéket és az arany színt szeretnéd a lakásban használni, akkor érdemes odafigyelni arra, hogy az arany szín csak egy-egy kisebb lakberendezési elemben jelenjen meg. Egy kevés arany színt és a kék szín erősebb árnyalatait kombinálva luxus hatást kelthetsz, azonban az arany túlzott használatával könnyen fordulhat át giccses enteriőrbe. A színek megválasztásakor mindig érdemes végiggondolni, hogy mely bútorokat, lakberendezési kiegészítőket milyen színben szeretnéd látni és ezeket lehetőség szerint még a megvásárlásuk előtt alaposan végiggondolva tervrajzon összerendezni, kialakítani a számodra megfelelő színsémát és összképet.

ezüst és szürke árnyalatai a nappali szőnyegén


A Boteh sliver keleti perzsamintás darabunk szintén több méretben elérhető. Kifejezetten letisztult, könnyed látványt nyújt a finom mintázatának és egyszerű színhasználatának köszönhetően. Kiválóan passzol egy modern stílusban berendezett lakásba is, de ezüst vagy fekete színű lakberendezési kiegészítőkkel és egy kis pasztell színnel – lehet ez pasztellrózsaszín, mályva vagy halvány barack – együttesen luxus hatást kelthetsz. Az erős színkombinációkat természetes anyagokból készült dekorációkkal vagy kisebb bútorokkal tudod lágyítani, az összhatás ebben az esetben a természetes kiegészítők sötét vagy világos színétől függ.

vörös perzsamintás szőnyeg keleti stílusban


Boteh ruby keleti perzsamintás szőnyegünket azok számára ajánljuk szívesen, akik szeretnek nagyvonalúan bánni a színekkel. Az alapvetően hagyományos formákat követő mintázattal dekorált Boteh ruby szőnyegünk jól illeszkedik egy nagyobb méretű bútorokkal körbeölelt,kimondottan klasszikus stílusban, mély színekkel berendezett lakásba is, de tökéletesen passzol egy vidámabb, igazán keleti hangulatban megkomponált hallba vagy különlegesebb étkezőkbe is. Ezen termékünk esetében igaz, hogy kifejezetten vonzza a tekintetet, ezért nem érdemes az erős színek használatát túlzásba vinni a környezetében. A színkavalkád megtervezésekor igyekezzünk egymással komplementer színeket alkalmazni, hogy a végeredmény lenyűgöző legyen és ne nyomasztó. Az eklektikus stílus kedvelői kimondottan szeretik ezt a termékünket, azonban ezen stílus alkalmazásánál is érdemes megemlíteni, hogy sokszor a „kevesebb több” elvet követve nem célszerű a berendezési tárgyakat logikátlanul összezsúfolni.

világos színű perzsamintás szőnyeg a lakás bármely helyiségébe


Prime vanilla keleti perzsamintás darabunk igen jól fest egy kimondottan világos, kellemes színeket használó és természetes anyagokkal berendezett enteriőrben, de bátran kipróbálhatjuk erősebb és melegebb színek mellett is. Retro stílusban berendezett helyiségekben kifejezetten passzol a sötétebb bútorokhoz, de egy romantikus vagy vintage enteriőrbe is beleillik.

 

szőnyeg a természetes színek kedvelőinek


Spirit caramell fantázianevű szőnyegünket azok számára ajánljuk, akik kifejezetten szeretik a természetes hatású darabokat. Színvilágának és egyszerű, letisztult, mégis természetességet sugárzó stílusának köszönhetően igen jól passzol loft stílusú helyiségekbe, de a country lakberendezési stílus szerelmesei is imádni fogják. Tökéletesen illik nagyobb alapterületű helyiségekbe mélybarna és faerezetes bútorok mellé, de egy fehér falú, kisebb alapterületű lakásban is igazán kellemes hatást kelt.

Ha bármilyen kérdésed merült fel, keress minket elérhetőségeinken vagy látogass el bemutatótermünkbe személyesen és segítünk kiválasztani a számodra ideális szőnyeget!

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
18 200 Ft - 343 600 Ft
Szőnyeg színek
Szőnyeg méretek
Szőnyeg mintázat