+36307436955 | hello@rugandroll.hu

Kék szőnyeg

A kék minden esetben a tisztaságot, frissességet, nyugalom és a bizalom érzését kelti bennünk. Így a modern, design lakberendezés is nagy lelkesedéssel használja ezt a színt, illetve annak különböző árnyalatait. A Rug & Roll kollekciójából sem maradhat ki ez a közkedvelt szín. Könnyedén kombinálhatjuk a paletta színeivel, mint például a zölddel, szürkével, sárgával, feketével vagy fehérrel és a bézs különböző árnyalataival.

Válaszd ki a kedvenc szőnyeged online webshopunkból és kérd tanácsadóink segítségét a kiválasztott darab digitális tervezésében, tekintsd meg, hogy fest majd új helyén.


57termék

Kék szőnyeg a lakberendezésben

 

 

Kék szőnyeg kategóriánkban olyan termékeket találsz, amelyeknél vagy teljes mértékben a kék szín dominál vagy a kék komplementer színként jelenik meg a narancssárgával, barnával vagy éppen a vörös színnel.

A legújabb kutatások szerint a kék szín az egyik legkedveltebb és az egyik legtöbbet választott szín nemcsak a lakberendezés során, de a mindennapi használatú tárgyak megválasztásakor is. Ez nem meglepő, figyelembe véve, hogy a kék szín harmóniát, energiát és magabiztosságot áraszt, emellett kifejezetten megnyugtató és bizalomkeltő az emberek számára. A szín pszichológiáját alapul véve például a gyakorlott tárgyalópartnerek, üzletkötők előszeretettel használják az öltözködésükben, a tárgyalás során őt körülvevő környezet megteremtésekor vagy a tárgyalás helyszínéül szolgáló teremben a kék színt a bizalomépítés egyik eszközeként. De találkozhattál már a kék szín megnyugtató és bizalomkeltő jelenlétével magánrendelőkben vagy éppen elegáns ruhaszalonokban is.


Hogyan használják a kék színt a lakberendezés során?

A helyiségek berendezése során sokan elkövetik azt a hibát, hogy egyetlen színre fókuszálnak és a lakberendezési magazinok hasábjain látott elemeket csupán azonos színük szerint társítják egymáshoz. Ezzel sajnos sok esetben az a végeredmény érhető el, hogy az adott szín harsányan uralja a helyiséget, a bútorokat és a lakberendezési kiegészítőket teljesen elnyomva és összességében az eredmény inkább zavaró lesz, mint harmónikus. Amennyiben otthonodba szeretnéd a kék színt bevinni, úgy a kék szín árnyalatának megfelelő kiválasztása alapvetően meg fogja határozni a berendezés stílusát és hangulatát. A kék szőnyeg minden esetben hangsúlyos lesz a szobában, így a bútorok és az egyéb kiegészítők kiválasztására nagy hangsúlyt érdemes fektetni.  A Rug & Roll webshop kínálatában található kék szőnyegek különböző stílust képviselnek, így a kék szín szerelmesei kompromisszumok nélkül megtalálhatják az otthonukba tökéletesen passzoló darabot.

Kék szőnyegek stílusválasztéka

Választékunkban találsz geometriai mintás, mozaik mintás kék szőnyeget, patchwork mintájú vagy éppen kaleidoszkóp mintájú darabokat, de a romantikus stílus kedvelői éppúgy megtalálhatják kedvenc szőnyegüket, mint a minimalista vagy éppen a rusztikus stílus szerelmesei.

Az alábbiakban adunk néhány ötletet, amelyet megvalósíthatsz otthonodban vagy amelyekből inspirálódva megtervezheted szobád új stílusát:

Marrakesh fantázianevű, farmerkék marokkói mintás szőnyegünk minden helyiséget feldob, impozáns megjelenésével és tekintélyt parancsoló mélykék színével.  Világosabb árnyalatú kék kiegészítőkkel lágyíthatod a szín hatását, rattan bútorokkal és lakberendezési kiegészítőkkel ötvözve pedig kissé modern stílusú, letisztult végeredményt kapsz.

Marrakesh szőnyeg kék színbenBarcelona mozaik mintás kék szőnyegünk kissé sötétebb tónusú szélének és látványos mintázatának köszönhetően kis méretben is figyelemfelkeltő. Futószőnyeg változatát használhatod dolgozószobában, gyerekszobában, de akár vizes helyiségekben is. Nagyobb méretű változata pedig nagy területű helyiségekben is jól érvényesül, sötétebb és világosabb tónusú kiegészítőkkel vegyesen pedig kifejezetten letisztult hatást érhetsz el. A világos és sötét kiegészítők színének megválasztásakor azonban ügyelj arra, hogy lehetőség szerint ne a színskála végtelenjéből válogass, hanem komplementer színekkel dolgozz.

Barcelona szőnyeg mintás, sokszínű, előkelő

Chevron blue szőnyegünket kifejezetten a világos színek kedvelőinek ajánljuk. Tökéletesen passzol romantikus és vintage stílusú lakásokba is, de egy tematikus ihletésű szobában is megállja a helyét. Fotómontázsunkat a nyári vízpart hangulata és a kellemes, lágy színek összhangja ihlette. Tengeri tematikájú hálószobában vagy nappaliban bátran használj minél több természetes kiegészítőt és a kék szőnyeget helyezd fókuszba! A halványkék színvilágot megtörheted sötétebb, mélykék bútordarabbal, használati tárggyal, például egy kisebb fotellel vagy vázával, de ne vidd túlzásba az erős színek használatát, mert elvonja a figyelmet a lágyabb tónusokról és a kellemes hangulatot harsánnyá teszi.

tengeri tematikájú szoba kék szőnyeggel

Harsányabb, tiszta színekben játszó lakás berendezéséhez bátran ajánljuk Marmol modern fantázianevű kék-szürke szőnyegünket, amely mintázatát az életet adó víz ihlette, lendületes üde formavilága jól passzol egy erős színekkel berendezett otthonba is. Ez esetben is igaz, hogy a kevesebb néha több! A szőnyeg mintájának kihangsúlyozásához érdemes azt a helyiség egyik fókuszpontjába helyezni, például a helyiség közepére vagy közvetlenül a kanapé elé. Lehetőség szerint ne vegyük körbe egyéb, vibráló színekkel, mert úgy elrontjuk az összhatást, próbáljunk meg hasonló színvilágú, vizet idéző tárgyakat és kiegészítőket kombinálni a berendezésben.

kék-szürke szőnyeg víz mintával üde hangulatú szobákba

Fiatalos, vidám és modern stílusú szobákba előszeretettel ajánljuk Mosaic blue szőnyegünket, amely csempére hajazó mozaik mintájával és kék-sárga-bézs színeivel kifejezetten üde színfolt lehet nappalid közepén vagy a hálószobádban is. Kombinálhatod világoskék, babakék, bézs, sárga de akár sötétebb színekkel is, minden esetben figyelemfelkeltő darab marad. Arany színű kiegészítőkkel a helyiségben fiatalos, mégis elegáns hatást érhetsz el.

vidám hangulatú szőnyeg modern helyiségekbe

Gala perzsamintás szőnyegünket már kifejezetten az elegancia kedvelőinek számára ajánljuk. Erős, mégsem harsány színeivel és megfelelő kiegészítőkkel kombinálva bármely lakásban pillanatok alatt elegáns hangulatot teremt és kifinomult ízlésről árulkodik. A merészebbek bátran használhatják Gala szőnyegünket retro stílusban berendezett lakásukban is, azonban ekkor érdemes ügyelni arra, hogy a kiegészítők inkább csillogó darabok legyenek, mintsem természetes hatású, akár rattan vagy natúr fa tárgyak.

elegáns szőnyegünk finom stílusú lakásokba

Silk vintage fantázianevű szőnyegünk, ahogyan a neve is sokatmondóan sugallja, a vintage stílus kedvelői körében igen népszerű. Világos lakásokban kellemes hangulatot áraszt, természetes hatású kiegészítőkkel, fa bútorokkal, fonott kanapékkal, letisztult bútordarabokkal tökéletes harmóniát teremt.

vintage stílusú lakberendezési ötlet

 

Bármelyik stílus is álljon hozzád közel, nálunk megtalálhatod a kedvenc szőnyeged!
Ha elakadsz a tervezés során, gyere el bemutatótermünkbe és inspirálódj a színekből vagy bátran kérd a helyszínen stílustanácsadónk segítségét!

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
36 400 Ft - 559 600 Ft
Szőnyeg színek
Szőnyeg méretek
Szőnyeg mintázat