+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

Milyen szőnyeget válasszak padlófűtéshez?

Rug&Roll
Rug&Roll
2022.09.12 12:55
Milyen szőnyeget válasszak padlófűtéshez?

Egyre több otthonban népszerű a padlófűtés kényelmes és energiatakarékos fűtési megoldásként. A padlófűtéssel rendelkező otthonokban azonban mindig nagy kérdés, hogy milyen szőnyeget válasszunk, amely nem fogja le a padlófűtés során kiáramló meleget, mégis kellően puha érzetet ad a talpunknak és még esztétikus látványt is nyújt.

Milyen szőnyeget érdemes választani, ha padlófűtésünk van?


Padlófűtés esetén fontos, hogy a szőnyeg ne zárja el a felszálló meleglevegő útját, ugyanakkor kellően puha és finom tapinátús legyen, jól eső érzés legyen rálépni.  

A Rug & Roll webshopban található szőnyegek mindegyike tökéletesen alkalmas arra, hogy padlófűtéssel felszerelt otthonok kiegészítője legyen.

szőnyeg padlófűtéshez


Csúszásgátló hátoldal


A Rug & Roll szőnyegek hátoldala egy rendkívül vékony szilikonréteggel van ellátva, amely mindamellett, hogy kiválóan szigetel, csúszásgátlóként is funkcionál. Így a szőnyegek nem csúszkálnak el a padlón, nem mozognak, pontosan ott maradnak, ahová leteszed.

Joggal merül fel a kérdés, hogy a szigetelőréteg nem zárja-e le a meleget a szőnyeg alatt? Hogyan alkalmazhatóak ezek a szőnyegek padlófűtés esetén, ha még csúszásgátló réteggel is rendelkeznek?

A Rug & Roll szőnyegek hátoldalán található szilikonréteg olyan módon kiképzett réteg, amely képes átengedni a levegőt és ezáltal a meleget is, így egész télen puha melegérzetet biztosít a talpunk számára, miközben a padlófűtésből származó hőt is gond nélkül átengedi. A kifejezetten vékony szilikonréteg a szőnyeget egyáltalán nem teszi merevvé, éppen ellenkezőleg! Szőnyegeink mindegyike puha, nagyon könnyen hajlítható, feltekerhető, ráadásul mosógépben mosható is.

csúszásgátló hátoldal a szőnyeg felületén

Mosható, padlófűtés mellett szárítható szőnyegek


A Rug & Roll szőnyegek mindegyike mosógépben mosható és a kisebb méretű szőnyegeink otthoni mosógépbe is beférnek. A karácsonyi szezon előtti nagytakarításkor nem kell aggódni amiatt, hogy a szőnyeg nehezen takarítható és nehezen szárítható, mert a mosógépben kimosott szőnyeg még nedvesen nyugodtan leteríthető a padlófűtéssel ellátott padlóra, és azon gyorsan, gyűrődésmentesen szárad. A nagyobb méretű szőnyegek ipari mosógépben, mosodában mosathatóak, ha nem férnek bele biztonsággal az otthoni mosógépbe. 


Szőnyegeink robotporszívóval is porszívózhatóak!


A legtöbb, padlófűtéssel rendelkező otthonban jellemzően robotporszívóval porszívóznak, hiszen a padlófűtés által felszálló port így a legegyszerűbb gyorsan és hatékonyan eltávolítani. A Rug & Roll webshopban kapható szőnyegek ideális vastagságuk és szövetösszetételük miatt tökéletesen takaríthatóak robotporszívóval, a porszívó nem akad fel a szőnyeg szélein és nem akad bele a szőnyeg szálaiba sem.

könnyen tisztítható szőnyegek


Rendkívül könnyen tisztítható, antiallergén felület


Rug & Roll szőnyegeink mindamellett, hogy tökéletesen alkalmasak padlófűtéshez, még egy szuper tulajdonsággal is rendelkeznek. Egy forradalmian új technolódiának köszönhetően olyan speciális folttaszító réteggel felületkezeltek, amely nem engedi a különböző szennyeződéseket a szőnyeg mélyebb rétegeibe bejutni. Ennek köszönhetően a különböző szószok, vörösbor, kávé, tea, üdítők, csokoládéfolt vagy egyéb foltok nem hagynak nyomot a szőnyeg felületén, és vegyszerek nélkül, csupán tiszta víz segítségével a foltok pár perc alatt maradéktalanul eltávolíthatóak. A speciális szennytaszító réteg a port és a poratkát sem engedi a szőnyeg szálai közé bejutni, hagyományos porszívó vagy robotporszívó segítségével a por teljes mértékben letakarítható a szőnyeg felületéről, így végre a porallergiások is bátran választhatnak szőnyeget az otthonukba anélkül, hogy az állandó allergiás tünetektől kellene szenvedniük.


Kisállatbarát szőnyegek


A szőnyegeinkról nemcsak a por és a poratka takarítható el nyomtalanul, de a hajszálak és a szőrszálak is. Így kis kedvenceink nyugodtan hempereghetnek a szőnyegen, mert a szőrszálakat gond nélkül, pillanatok alatt fel tudjuk takarítani. Ráadásul ha kis kedvencünk éppen betegeskedik, nagyon gyenge, nem tudjuk levinni sétálni és véletlenül a szőnyegre végzi a dolgát a szokásos sétáltatás kimaradása miatt, akkor sem kell aggódnunk, mert az Aqua Clean szennytaszító bevonatnak hála a kis meglepicsomagot is néhány mozdulattal el tudjuk tüntetni a szőnyegről és újra higiénikusan, tisztán használható. 

Rug & Roll szőnyegeink széles stílus-, méret-, és színválasztékban állnak a rendelkezésedre webshopunkban, de ha élőben szeretnéd a termékeinket megszemlélni, megtapogatni, akkor gyere el bemutatótermünkbe és szívesen segítünk a megfelelő szőnyeg kiválasztásában!

bemutatótermünk Budapesten

fotó: bemutatótermünk belső tere