+36307436955 | hello@rugandroll.hu

Tetőkárpit

Tetőkárpit kategóriánk olyan kárpitokat tartalmaz, amelyeket az autód belső tereinek újrakárpitozására javaslunk. Termékeink magas kopásállóságú, szivacsos hátoldalú, kellemes tapintású szövetek.

Felhasználási és kezelési útmutató a szövetekhez:

RugRoll_Butorkarpit_kezelesi_es_hasznalati_utmutato.pdfTetőkárpit

Az utazás, az autóval történő ingázás mára már teljesen a napi rutinunk részévé vált. Éppen ezért nem mindegy, hogy a napi akár több órás ingázást milyen járművel teszed, milyen érzést kelt az autódban utazni. Az autó belső tere legalább olyan fontos, mint a külső, esztétikus megjelenése. Ráadásként nem csupán az esztétika az, amire ügyelnünk kell a belső térben. A kellemes illatok nagyban befolyásolják az autóban töltött órák hangulatát: egy poros, dohos szagú járműben sokkal kevésbé kellemes utazni, mint egy tiszta, illatos, karbantartott járműben. 

Tetőkárpit kategóriánkban olyan szöveteket találsz, amelyeket kifejezetten járművek belső tereinek kárpitozásához ajánlunk. Tetőkárpitjaink nem csak a jármű belső terének tetejére, de akár az oldalára, illetve bármely, textillel borított felületének kárpitozására alkalmas. Minden tetőkárpit anyagunk igen magas kopásállóságú, színtartós és szivacsos a hátoldalának kialakítása.

Tetőkárpit színválasztékunk


Kínálatunkban a legnépszerűbb és leggyakrabban használt négy szín közül választhatsz: szürke, halványszürke, sötétszürke és karamell színek választéka áll rendelkezésedre.

tetőkárpit színválaszték webshopunkban

 

Magas minőségű tetőkárpitjaink használatával autód belső terét tökéletesen felújíthatod, új autó érzését keltheted. Tetőkárpit szöveteink strapabíróak és formatartó, mégis rugalmas kivitelének köszönhetően könnyen kezelhetők, egyszerűen felragaszthatóak a kívánt felületre.

 

Tetőkárpit felragasztása, autó kárpitozása


A tetőkárpit felragasztása alapvetően nem egy túlságosan bonyolult feladat, ugyanakkor megkíván némi rutint és feltétlenül szükséges a megfelelő szerszámok beszerzése. A tetőkárpitot egyik oldalán rugalmas, nagy kopásállóságú anyag, míg a másik oldalán egy szintén rugalmas szivacsréteg alkotja. Javítását, cseréjét általában akkor végzik, amikor az eredeti tetőkárpit megkopott, a szivacs elhasználódott, elmorzsolódott és a kárpit vagy kiszakadt néhány helyen vagy látványosan belóg az autó belső terébe. A vezető oldal felől lelógó tetőkárpit amellett, hogy nem túl esztétikus látvány, akár balesetveszélyes is lehet, ha elvesz bármennyit is a látótérből. Fontos, hogy a tetőkárpit ellássa funkcióját: védje az autó belső terét, szigetelje a külső tértől és nem utolsósorban esztétikus látványt nyújtson.

tetőkárpit, amely nem lóg bele a látótérbe

A tetőkárpit cseréje otthoni körülmények között is megoldható, de minden esetben érdemes alaposan utána olvasni a munkafolyamat egyes fázisainak. Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy szakszerűen le tudod cserélni a kárpitot vagy nincs meg a megfelelő szerszámod a munka elvégzéséhez, inkább bízd a dolgot szakemberre. Az árak tekintetében érdemes szintén alaposan tájékozódni, mert egyes műhelyek nagyon eltérő árajánlatot adhatnak. A márkaszervizek jellemzően magasabb árkategóriában dolgoznak, de bizonyos típusú autóknál érdemesebb márkaszervizet felkeresni, lehetőség szerint olyat, aki biztosan garanciát vállal az elvégzett munkára. 

Az autó belső tere és a hangulata mindig fontos, de a biztonságos vezetésnél nem lehet fontosabb! Ha úgy látod, hogy a belső terekben lévő szakadások, a kárpit látótérbe lógása akadályoz a biztonságos vezetésben, ne késlekedj annak javíttatásával!

 

Amennyiben kérdésed merül fel a választandó tetőkárpittal kapcsolatosan, bátran keress minket elérhetőségünk egyikén vagy látogass el bemutatótermünkbe!

Szűrés
Termék státusza
Szín szerint