+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

A babaszoba szőnyeg kiválasztása

Rug&Roll
Rug&Roll
2022.04.23 13:08
A babaszoba szőnyeg kiválasztása

A babaszoba tervezése során nagy kérdés a megfelelő szőnyeg kiválasztása. De létezik ilyen? Összeszedtünk pár tanácsot, mire érdemes figyelni a szőnyeg kiválasztásakor, hogy a babaszoba ne csak biztonságos legyen, de még a szőnyeg is valóban jól mutasson!

Gyerekszobába szőnyeg

A gyerekszoba megtervezésekor és berendezésekor elengedhetetlen, hogy minden apró részletre odafigyeljünk. Általában az első, amire gondolunk, a szoba gyerekbaráttá alakítása, a konnektorok bedugózása, a természetes festékek használata akár a falon, akár egy átfestett kiságyon. Azonban keveseknek jut eszébe, hogy a babaszoba valójában elég kevés ideig funkcionál babaszobaként, hiszen amíg pici a gyermek, addig főként az édesanyjával van, nem marad egyedül a szobájában, amikor pedig olyan idős lesz, hogy egyedül maradhat akár egy picike időre is, addigra a babaszoba már jócskán gyerekszobává avanzsálódik. Mit is jelent ez a gyakorlatban? A babaágy már nem elegendő, be kell szereznünk egy kiságyat, ami akár meg is hosszabbítható, hogy ne kelljen két évente újabb ágyikókat keresgélnünk, de a szobában töltött játékidő is egészen más berendezést igényel, mint korábban  a babaszoba. Érdemes tehát már a babaszoba falszíneit és berendezéseit úgy kialakítani, hogy a későbbiekben igen könnyen varázsolhassunk belőle a gyermekünk számára az ő ízlésének megfelelően igazi játékkuckót.


Falszín, bútorok, gyerekszoba szőnyeg

A falszín és a bútorok megválasztását követően mindig nagy kérdést vet fel a gyerekszoba szőnyeg helyes megválasztása. A padlószőnyeg elsőre jó választásnak tűnhet, azonban a padlószőnyegek sajnos elég könnyen magukba zárják a port és a poratkákat, bárhogyan is próbálunk takarítani – és lássuk be, egy kisbaba mellett a napi szintű porszívózás sokszor csak álom marad az anyukák számára - tehát a padlószőnyeg kérdését érdemes megfontolni. Ráadásként a padlószőnyeg ugyan puha, viszont a későbbi játék közben ejtett foltokat igen nehéz maradéktalanul eltakarítani a felületéről vagy esetenként kiszárítani a szőnyeget, ha nagyobb, vizes alapú folt keletkezik rajta. A hagyományos szőnyegek jobb választásnak tűnnek a padlószőnyegnél, viszont a sokszor csúszós padlófelületen nem adnak igazán nagy biztonságérzetet gyermekünk számára a heves játék közben.

 

játszó baba a babaszobában

 

A Rug & Roll szőnyegei tökéletesen alkalmasak a babaszobába, mert rengeteg olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyeket megismerve minden szülő örömmel választja az otthonába.
Az első és talán legfontosabb tulajdonsága az antiallergén, portaszító tulajdonság, amely miatt előszeretettel vásárolják szőnyegeinket a kisgyermekes szülők. Ugyanis minden Rug & Roll szőnyeg felületén egy speciálisan kialakított szennytaszító réteg található, amely megakadályozza a por és ezáltal a poratkák bejutását a szőnyeg szálai közé. Így gyakorlatilag a leszálló por megül a szőnyeg legfelső rétegén és porszívóval könnyedén és maradéktalanul eltakarítható róla, segítve ezzel a gyermekszoba levegőjének tisztántartását és sokszor megakadályozva az erre fogékony kisgyermekeknél a túlzottan sok por beszívása miatt kialakuló asztmát.

 

Gyerekszobába szőnyeg: legyen puha és trendi, valamint legyen könnyű a tisztítása

 

A szennytaszító réteg nemcsak a por eltávolításakor hasznos, de egyéb szennyeződések eltakarítása is sokkal könnyebb, mint egy hagyományos szőnyeg esetén. A Rug & Roll szőnyegek speciális védőrétege lehetővé teszi az olyan foltok eltávolítását is, amelyeket más szőnyegekről lehetetlenség eltávolítani. Eltávolíthatjuk például a zsírfoltokat, a csokoládéfoltot vagy éppen a lecsöppent majonézes üveg tartalmát is a szőnyegről, abszolút maradéktalanul és foltmenetesen, ráadásul vegyszerek és különféle tisztítószerek használata nélkül!  A Rug & Roll szőnyegek speciális védőrétege ugyanis egy úgynevezett AquaClean technológiának köszönhetően egyszerűen tiszta csapvízzel tisztítható. Ez azt jelenti, hogy a keletkezett folt rendkívül egyszerűen eltávolítható: a lecsöppenő szennyeződésre önts egy picike tiszta vizet és egy nedves törlőkendő vagy nedves szivacs segítségével kezdd el körkörös mozdulatokkal tisztítani a szőnyeget a folt helyén. Addig ismételd a körkörös mozdulatokat, amíg a folt teljes mértékben el nem tűnik. Így nem kell aggódni a gyermekszobai játék közben adódó aprócska balesetek miatt, hiszen akár egy kisebb zsírkréta foltja vagy az elcsöppenő jégkrém foltja könnyen kitisztítható a szőnyegből és a játék már mehet is tovább!

A Rug & Roll gyerekszoba szőnyeg másik nagyon előnyös tulajdonsága a szőnyeg hátoldalán kialakított vékony szilikongumi réteg amely csúszásgátlóként funkcionál. Segítségével a szőnyeg pontosan ott marad a padlón, ahová letettük, nem csúszkál, nem mozdul el, így a játék is biztonságosabb.

 

szőnyeg különleges tulajdonságai

 

Mindezek mellett minden Rug & Roll szőnyegünk háziasszonybarát, mosógépben mosható. A kisebb szőnyegek bátran moshatóak otthoni mosógépben 30 °C-on, míg a nagyobb méretű szőnyegek, amelyek nem férnek be az otthoni mosógépbe, mosodában ipari mosógépben moshatóak. Így a babaszoba szőnyeg mindig tiszta és friss maradhat, nem kell attól tartani, hogy a szőnyegben rejtőző por ártalmas lesz a kisgyermekünk számára.

Kínálatunkban külön kategóriába helyeztük a babaszobába ajánlott szőnyegeinket, amelyeket IDE kattintva tudsz megnézni. Ha kérdésed maradt, bátran keres minket elérhetőségünkön vagy gyere el bemutatótermünkbe és válaszd ki személyesen a babaszoba új szőnyegét, amely az egész család kedvence lesz!

 

a tökéletes szőnyeg babaszobába