+36307436955 | hello@rugandroll.hu

RugBlog

Lakberendezés

Rug&Roll
Rug&Roll
2022.03.16 12:51
Lakberendezés

A lakberendezés pontos tervezést igénylő folyamat. Nem csupán az a cél, hogy egy-egy tárgy jól mutasson vagy a helykihasználás a lehető legmegfelelőbb legyen, hanem fontos az is, hogy a berendezési tárgyak megfelelően passzoljanak mind egymáshoz, mind a lakótér stílusához. Összességében minden apróságnak egy nagy egészet kell alkotnia, amely nemcsak funkcionalitásában tökéletes a számunkra, hanem esztétikai szempontból is kielégíti minden kívánságunkat.

Stílusos szőnyegek a lakberendezésben

Ma már számos lakberendezéssel foglalkozó magazint találhatunk az interneten sok-sok értékes információval, amelyek segítenek megtervezni a számunkra ideális életteret. Amennyiben mi magunk nehezen birkózunk meg ezzel a feladattal vagy nem tartjuk magunkat elég kreatívnak, ügyesebbnél ügyesebb lakberendezési cégek közül választhatunk a piacon, melyek szolgáltatásainak többnyire csak a pénztárcánk szabhat határt.

Mi most néhány plusz információval segítünk Neked, hogy ha saját magad szeretnéd berendezni a belső tereket, egyszerűen és hatékonyan választhasd ki a megfelelő szőnyeget.Miért fontos a megfelelő szőnyeg kiválasztása? A szőnyeg stílusa, színe és kialakítása igen nagy hangsúlyt kap egy beltérben, hiszen nem csupán az alapvető funkcióját látja el, hanem méretének és színvilágának köszönhetően nagyban meghatározza az adott helyiség stílusát is.


Milyen stílusú szőnyegeket találhatsz nálunk?

Webshopunkban és bemutatótermünkben egyaránt igen széles szőnyegkínálattal várunk, bármely lakberendezési stílus kedvelője vagy, nálunk biztosan megtalálod a számodra ideális stílusú szőnyeget. Szőnyegeink stílus szerint is kategorizálva vannak, a könnyebb keresés és áttekinthetőség kedvéért.


Modern szőnyeg nappaliba

Talán az egyik legszélesebb választékot a piacon a modern mintájú szőnyegek adják. A Rug & Roll modern mintájú szőnyegek nappaliba, étkezőbe, hálószobába is tökéletesen alkalmasak. Modern mintával ellátott szőnyegeink között két fő stílusirányzatot találsz: absztrakt mintával és geometrikus mintával dekorált szőnyegeink közül válogathatsz. Az absztrakt mintás szőnyegeinket megtalálod a manapság egyre divatosabb élénk -sárga, narancs - és sötétebb színek keverékében is, de találsz nálunk ugyanebben a kategóriában antikolt hatású, világosabb tónusú szőnyegeket is. Színátmenetes mintával és szürke-bézs átmenettel festett szőnyegeink is igazán nagy népszerűségnek örvendenek, amelyeket szintén a modern mintájú szőnyegeink között találhatsz meg.

modern stílusú szőnyegek választéka webshopunkban, a Rug & Roll szőnyegeivel könnyű a lakberendezés

Nappaliba való, modern mintájú szőnyegeinket többféle méretben is megtalálhatod: találhatsz 80cm x 150cm-es méretű futószőnyeget a szűkebb terekbe, vagy a klasszikus 160cm x 230cm-as mérettel illetve a már nagyobb, 200cm x 300cm-es mérettel könnyedén játszhatsz kifejezetten nagy terekben is.

 

Szőnyeg nappaliba – hogyan helyezzük el?

A szőnyeget gyakran a helyiség közepére helyezik el, pedig valójában nem ez az egyetlen jó megoldás a szőnyegek funkciójának kihasználására. A szőnyegek elhelyezésekor ne csupán azt vedd figyelembe hogy a nappali mértani közepére helyezd, vagy a bútorok között kitöltse az üresnek tűnő teret és melegérzetet adjon a nappaliban való mászkálás közben. A szőnyeg megfelelő helyének megtalálásához gondold végig és mérd fel pontosan, hogy az adott helyiséget – páldául a nappalit – mikor és milyen célból használja a család apraja-nagyja. Ha például elsősorban TV-nézéshez használjátok a nappaliban lévő nagy kanapét, akkor a szőnyeget mindenképpen úgy helyezd el, hogy a kanapén ülve, a lábat lelógatva a szőnyeg melegen tartsa a lábakat, kellemes érzés legyen a kanapéról felállni, ne a hideg kőre érjen le a lábatok. Ha azonban inkább egy kisebb, kialakított olvasósarok a népszerűbb vagy a nappali étkező része kap nagyobb hangsúlyt a funkcionalitás során, úgy a szőnyeget az adott méretben kiválasztva az olvasósarok kényelmes foteljának lábai alá helyezd vagy az étkezőasztal alá. Amerikai konyhás étkezők során érdemes az asztal méreténél nagyobb méretű szőnyeget választani és azt úgy az asztal alá teríteni, hogy az asztal a szőnyeg közepén helyezkedjen el, a székek pedig az asztaltól kihúzva még kényelmesen elférjenek a szőnyegen, ne akadjanak fel annak szélében és ne akadályozzák annak használatát.
Nappaliba használatos modern szőnyegeink mellett bátran ajánljuk méltán közkedvelt és divatos geometrikus mintájú szőnyegeinket is. Míg az absztrakt és az antikolt hatású formák inkább a klasszikus stílus jegyeit keltik életre, addig a geometrikus formák kifejezetten a mai modern lakberendezési stílusokhoz igazodnak. Egyszínű, marokkói mintás szőnyegeink kifejezetten jól illenek világos tónusú lakások belső tereihez vagy egy sötétebb tónusú legénylakás világos padlójához. Geometrikus mintáink aprólékos dekorációkkal kialakított vintage stílusú lakással is tökéletesen harmonizálhatnak, de ez esetben javasoljuk, hogy a szőnyeg színével egyező apró kiegészítők feltétlenül kerüljenek a lakás különböző pontjára akár csak egy váza vagy kisebb falidekoráció formájában a megfelelő összhatás kedvéért. Ugyanakkor geometrikus mintájú szőnyegünk megfelelő színválasztással tökéletes kiegészítője lehet egy klasszikus stílusban berendezett lakásnak is, de a színek megválasztásakor nagyon ügyeljünk azok helyes kombinálására, hogy a klasszikus stílusnak a szőnyeg harmonikus kiegészítője és ne stílustorzító darabja legyen.

 

világos fa színű klasszikus lakberendezés stílus

 

Ha inkább a vintage stílus rajongója vagy, különösen kedvelni fogod vintage és patchwork mintás szőnyegek alkotta kollekcióinkat! Ebben a kategóriánkban minden szőnyeg jól igazodik stílusában a letisztultabb, kifejezetten világos árnyalatú lakásokhoz, de a country-, vagy a romantikus stílusban berendezett otthonok ékes dísze is lehet. Ha a manapság egyre nagyobb teret hódító shabby chic stílus vonz és nehezen találsz a már tökéletesen megkomponált stílusú otthonodba ideális szőnyeget, akkor ebben az esetben is jó helyen jársz nálunk! Kopottas hatású, ám mégis lenyűgözően üde színvilágú szőnyegeink éppúgy passzolnak a shabby chic stílus kedvelőinek otthonába, mint a világos szürke és bézs árnyalatokkal színezett, apró motívumokkal dekorált futószőnyegeink. 

 

vintage lakberendezés sötét szőnyeggel és világos falakkal

 

keleti szőnyeg kollekciónkban megtalálhatod kedvenced, ha leginkább a klasszikus mintájú és színvilágú szőnyegeket részesíted előnyben és a jól bevált, megszeretett klasszikus stílusban berendezett otthonodat szeretnéd felfrissíteni. Barna-bézs színkombináció szőnyegeink stílusa kifejezetten a nyugalmat és az otthonosság érzését árasztják, de találhatsz olyan szőnyeget is, amelyik kitűnően passzol a manapság virágkorát élő retro stílusban berendezett otthonodba is. Kimondottan mély színtónusú szőnyegeinket inkább világosabb terekbe ajánljuk, mert a túl sok sötét szín összenyomja a teret és ilyen helyiségekben a dekorációk teljesen alárendelődnek a sötét színeknek, egyszerűen nem tudnak érvényre jutni. Ugyanakkor világos falfelületekket övezett, nagyobb alapterületű helyiségekben a sötétebb padló vagy a sötétebb szőnyeg tiszta hatást kelt és színeivel könnyen fókuszba kerül, így más az apróbb sötét kiegészítőkkel a polcon vagy a falon esztétikailag határozottan erőteljes ámde tökéletesen megkomponált hatást kelthetünk.


Szőnyeg rojtokkal vagy anélkül

Ráadásként minden Rug & Roll szőnyeg szélén található rojtok tetszés szerint, könnyedén eltávolíthatóak, így Te magad döntheted el, hogy éppen rojtos szegélyű vagy sima szegélyű szőnyeget szeretnél otthonodba.

 

Miért éppen a Rug & Roll szőnyegek kerüljenek új nappalidba?

Mert minden szőnyegünk

  • Prémium minőségű
  • EasyClean folttaszító felületkezeléssel ellátott
  • Rendkívül könnyen tisztítható
  • OEKO-TEX®100 minősítésű
  • Mosógépben 30˚C-on mosható
  • Csúszásgátló kiképzés a hátoldalás
  • Antibakteriális felületű
  • Padlófűtéshez is ajánlott
  • Állatbarát

Minden szőnyegünk különleges tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekről bővebben olvashatsz ide kattintva a „Termékeinkről” menüpontunkban. Gyere és válaszd ki a számodra tökéletes szőnyeget, hogy a stílusosan berendezett otthonod minden eleme tökéletes összhangban lehessen egymással! Ha elakadtál a színválasztásban, gyere el személyesen bemutatótermünkbe és segítünk Neked a választásban!


Stílustippek – a színvilág kialakításához


világos és barna színtónusok a lakberendezésben

sötét és világos színtónusok keveredése a konyhában, stílusos konyhai lakberendezés

világos színek használata a nappaliban

sötét színek használata a kanapé előtt

színkavalkád a nappaliban sötét falak mellett