+36307436955 | hello@rugandroll.hu

Nagyméretű szőnyegek

​A Rug&Roll nagy méretű szőnyegeit külön csokorba gyűjtöttük neked itt, ahol megtalálod az M (130 x 190 cm-es), L (160 x 230 cm-es) és az XL (200 x 300 cm-es) méretű termékeinket. Ezek a darabok előkelő helyet foglalhatnak el akár a tágas nappaliban, a hálószobában az ágy két lába alá csúsztatva vagy akár az étkező díszíthetik egyedi mintákkal. Válaszd ki a számodra leginkább tetszőt vagy terveztesd meg digitális formában tanácsadóink segítségével, hogy meglásd hogyan mutat majd új helyén. Ezen szőnyegeink is egytől egyig moshatók, akár az otthoni mosógépben vagy egy doboz fagylalt áráért a Bubble mosodákban.

Nagyméretű szőnyegek az otthonodba


A nagy méretű szőnyegek kategóriánkban kifejezetten olyan szőnyegeket találsz, amelyek nagyobb alapterületű nappalikba, hálószobákba, hallba vagy nagyobb irodákba, várótermekbe ajánlunk.


Méretkínálat

Nagy szőnyegeink három különböző méretben állnak a vásárlók rendelkezésére: az M-es méretű szőnyegeink 130 cm szélesek és 190 cm hosszúságúak, az L-es méretűek 160 cm szélesek és 230 cm hosszúságúak, míg az XL-es méretűek 2000 cm szélesek és 300 cm hosszúságúak.


Színvilág, elrendezés

Mindhárom méretben különböző színvilágú és stílusú szőnyegeket találsz, amelyekkel színesítheted otthonod. A melegebb színeket, mint a bézs, a világosbarna vagy a sötétbarna világosabb lakásokba ajánljuk elsősorban, mert a sötétebb, kevesebb fénnyel telített lakásokban a túlságosan sok sötét szín komor hangulatot eredményezne. Ügyeljünk arra, hogy a nagy méretű szőnyegek méretükből fakadóan meglehetősen nagy hangsúlyt kapnak a helyiségben, így ne zsúfoljuk tele a szobát olyan színekben pompázó nagyobb méretű bútorokkal, amelyek teljesen elütnek színükben a szőnyegtől, mert a színkavalkád nem lesz kifejezetten esztétikus. A hangulatos helyiség megteremtéséhez mindig vegyük figyelembe annak funkcióját is, ne pusztán az esztétikum domináljon a berendezés megtervezésénél! A magas belterületű és nagy alapterületű helyiségek nagyobb tervezési szabadságot engednek meg részünkről, ugyanakkor nem feltétlenül szükséges a helyiség minden egyes négyzetcentiméterét funkcionálisan kihasználni. Egy nagyobb nappaliban bátran meghagyhatunk egy nagyobb sarkot olvasósaroknak, akár külön kis szőnyeggel az olvasófotelünk alá, és egy kis komóddal valamint a könyvespolccal a kedvenc könyveinknek. A nagy méretű szőnyegeket bátran ajánljuk olyan étkezőkbe is, ahol nagyobb, akár 6-8 fős asztal került elhelyezésre. A szőnyegek nem csak a megszokott módon – a helyiség közepére – kerülhetnek, hanem akár a bútorok alá is. Például az étkezőasztal alá is tehetjük, ezáltal egyrészt keretet adunk az étkezőnek, másrészt étkezés közben kellemes, meleg tapintású szőnyegre tehetjük a lábainkat. Ha a szőnyegeket étkezőasztal alá szeretnéd lerakni, feltétlenül ügyelj arra, hogy a szőnyeg mérete meghaladja az étkezőasztalét, de csak annyival, hogy a székek még kényelmesen kihúzhatóak legyenek a szőnyegen, azonban a szőnyeg ne nyúljon túl látványosan az asztal és a székek körvonalán.

 

nagyméretű szőnyegek étkezőbe az asztal és a székek alá

 

A nagy méretű szőnyegek a nappali szintén nagy méretű kanapéja alá is tökéletesek. Ez esetben úgy válasszuk meg a szőnyeg méretét, hogy a kanapé alá helyezve azt, a szőnyeg egy körvonalat képezzen a kanapé körül, de elegendő mennyiség lógjon ki a szőnyegből a kanapé előtt a kényelmes használatához, a kanapéról felállva a szőnyegre tehessük a lábunkat. Másik megoldásként a kanapé és a körülötte elhelyezett székek, fotelek közé mintegy "szigetként" is elhelyezhetjük a szőnyeget, ezzel is kiemelve a dohányzóasztalt.

 

szőnyeg a nappaliba a kényelemért

 

A nagy méretű szőnyegeinkhez színben és formában passzoló kisebb méretű szőnyegeket is találsz a Rug & Roll kínálatában, így akár egyetlen helyiségen belül is tudsz különböző méretű szőnyegeket használni. Például egy kimondottan nagy, amerikai konyhás nappaliban teríthetsz külön szőnyeget az étkezőasztal alá, a nappali kanapé-szekrény-komód hármas közé vagy éppen a kanapé alá és az olvasósarokba is. Ezáltal finoman tudod elválasztani a különböző funkciójú élettereket úgy, hogy közben nincs szükséged az elválasztást jelképező kisebb bútorokra, amik csak a helyet foglalják és kerülgetned kell.

 

Nagyméretű szőnyegeink minden olyan különleges tulajdonsággal rendelkeznek, amelyekkel többi szőnyegünk is:

 • rendkívül kellemes, puha tapintásúak
 • robotporszívóval is könnyedén takaríthatóak, nem akad fel a szőnyeg szélén a robotporszívó
 • padlófűtéshez is ideális választások
 • magas kopásállósággal rendelkeznek
 • széles minta-, és méretválasztékban kaphatóak
 • színtartósak
 • strapabírók, magas minőséggel rendelkeznek
 • igazán trendi, dizájnos és klasszikus stílusban is kaphatóak
 • a rojtok tetszés szerint könnyedén eltávolíthatóak
 • vékony, strapabíró kialakításuknak köszönhetően bútorok lába alá is fektethetőek
 • rétegeinek köszönhetően igen jól szigetel
 • minden szőnyegünk OEKO-TEX 100 minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy szőnyegeink a veszélyes vegyi anyagoktól mentesek
 • az AquaClean technológiának rendkívül könnyen tisztíthatóak, a rácseppenő foltok tiszta víz és egy nedves törlő vagy szivacs segítségével eltávolíthatóak, vegyszer használata nélkül
 • csúszásgátló hátoldallal rendelkeznek, amely meggátolja a szőnyeg csúszkálását és mozgását még a fényes padlón is
 • háziasszonybarátak: nagyméretű szőnyegeink ipari mosógépben 30 Celsius fokon moshatóak
 • antiallergének: egy speciális védőréteg a szőnyeg felületén meggátolja a por és ezzel együtt a poratkák bejutását a szőnyeg mélyebb rétegeibe, így porszívóval a por teljes mértékben eltüntethető a szőnyeg felületéről
 • házi kedvenc „álló”: a védőrétegnek köszönhetően a kis házi kedvenceink szőre is könnyedén eltávolítható a szőnyeg felületéről

 

Ráadásul ha évszaknak megfelelően szeretnéd frissíteni az otthonod színeit, a szőnyeg könnyen  összetekerhető és akár az ágyneműtartóban vagy a tároló kis zugában is elfér vékony tekercsként.  

Strapabíróságuknak köszönhetően igen jól megállják a helyüket nagy forgalmú irodák, rendelők vagy várók padlóján is. Azokon a helyeken, ahol naponta akár több száz ember is megfordul, a szőnyegek tisztántartása nehéz feladat, vegyszerek használata nélkül sokszor szinte lehetetlen. A Rug & Roll szőnyegek esetében azonban tiszta víz is elegendő a foltok eltávolításához, nincs szükség hosszadalmas szőnyegtisztításra és sikálásra. Nagytakarítás esetén pedig elegendő egy tisztítás a mosodában és a szőnyeg gyors száradást követően máris újra használatba vehető.

Hideg színek tökéletes összhangja

a tél színei otthonodban

Az ősz színei a lakásban

vidám színekkel a lakásban

Meleg és hideg színek színek játéka

az ősz színei a lakásodban

Pasztell színek a kellemes környezetért

kellemes pasztell színek szőnyeggel

Ha bármilyen kérdésed merült fel, keress minket elérhetőségeinken vagy látogass el bemutatótermünkbe személyesen és segítünk kiválasztani a számodra ideális szőnyeget!